Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Нов устройствен план в община Малко Търново



13 Февруари 2007, Вторник


Автор: Burgas Info



Законът за защитените територии прогонва бизнеса и младите хора от община Малко Търново, смята кметът Иван Иванов. Територията на цялата община в размер на 789 кв. км. влиза  в  границите на  Природен парк Странджа, чието управление е подчинено на Закона за защитените  територии.  С неговото приемане през 1995 година не са били определени зони за развитие на стопанска дейност.

Според кмета  в продължение на години ограничителните мерки убиват икономиката и възможностите за инвестиции в общината. По сега действащите норми на инвеститорите се предлага  само  да стопанисват общинска земя под аренда или на концесия за 35 години. Тези възможности  не са  достатъчно атрактивни за вложения – твърдят икономистите на общината. Това забавя и  частните инвестиции в инфраструктурни проекти в региона.

Според Иван Иванов Законът  за защитените  територии  обезсилва  прилагането на  „Натура 2000” в общината. На практика екомрежата  е много по-гъвкава и би позволила строителството и обособяването на курортни зони, докато действащият закон блокира всичко това.

Възможност за решение на проблема е приемането на нов устройствен план, който да обособи зона между 1 или 2 км. извън регулацията на Малко Търново. Там да се оформи район за стопанска дейност.

По този повод на предстоящата сесия на общинския съвет ще бъде гласувано решение за промяна на устройствения план, съобщи кметът Иван Иванов.

От ръководството на пограничната община се надяват новият план да бъде одобрен  от МРРБ и МОСВ.

Промяната на общия устройствен план ще даде икономически тласък на Малко Търново. По този начин ще бъде  спасен и поминъка на хората в тази част на Странджа, прогнозира Иванов.



Прочетено: 3319 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
От моста в Слънчев Бряг Ученички Spirit of Burgas централна градска тоалетна НЕБЕСЕН ПОГЛЕД Йордановден 2011, Бургас - от Тина Александропулис, юни.2007 Международен Семинар на фризьорите София фонтанът на площада Театър за драма. опера и балет, Бургас wood Кокили за Строителите-супер НОВО!!!
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development