Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Успешно провеждане на първия годишен коктейл на Кариерата’2007, организиран от Кулинарна aкадемия HRC



14 Август 2007, Вторник





Абсолютен победител с най-висок резултат сред всички участници стана Атанас Иванов от Търговище, който спечели стипендия за Kулинарната академия

С успех и при голям интерес премина първия годишен коктейл на Кариерата’2007, организиран от Кулинарна Академия HRC на 29 юли т.г. Динамичното събитие беше открито с приветствие от доц. д-р Тодор Радев – ректор на Международния колеж и домакин на проявата. Сред специалните гости на събитието бяха: г-н Димитър Димитров, председател на Регионалната секция на БХРА - област Добрич; г-н Ясен Петков, главен майстор-сладкар на хотел „Кемпински Гранд Ермитаж” – кк „Златни пясъци”; г-н Раймондо Арноне – заместник-главен готвач на хотел „Кемпински Гранд Ермитаж” – кк „Златни пясъци”; г-жа Сузане Майнхарт, мениджър на хотел „Кемпински Гранд Ермитаж” – кк „Златни пясъци”; г-н Андре Токев – председател на Българска асоциация на професионалните готвачи; г-н Димитър Николов – сомелиер; г-н Росен Георгиев, управител на „Винарска къща Русе” АД;

В „Джак Даниелс” кулинарното състезание участваха трима млади начинаещи готвачи, които сготвиха по свои собствени рецепти, но с ограничен избор от продукти и количества по едно основно ястие и десерт като използваха „Джак Даниелс Тенеси”. В състезанието спечелиха Иван Иванов от Добрич – ІІІ-то място, Ивайло Петров от Варна – ІІ-ро място, Атанас Иванов от Търговище – І-во място.


След първото по рода си състезание се проведе второто – „Гленфиддих” състезание за авторска рецепта, в което участваха трима млади професионалисти, които сготвиха две стъпки меню по свои авторски рецепти с неограничен избор от продукти. Участниците се класираха на първите места, съответно в реда: Виктор Жечев от София – на ІІІ-то място, Павел Павлов от Банкя – на ІІ-ро място, Десислава Димитрова от Варна – на І-во място. Представителят на „Джак Даниелс” за България – „Трансимпорт” пое ангажимент да осигури място на най-добрите рецепти в менютата на класни ресторанти в България.

Всички ястия бяха презентирани от техните създатели и оценени от специално жури в състав: Андре Токев – председател на Българската асоциация на професионалните готвачи, Димитър Димитров, главен готвач на хотел „Кемпински Гранд Ермитаж” - кк „Златни пясъци”, Иван Иванов, главен готвач на хотел “Фламинго” - кк „Албена”, Йонко Дяков – регионален представител на БАПГ и мениджър на ISP кетъринг компания. Ястията и от двете състезания получиха оценки по следните критерии: визия на основно ястие и десерт; вкусови качества на основно ястие и десерт; аранжировка на основно ястие и десерт; презентиране на ястията; подходящо съчетание на „Джак Даниелс” като съставка на ястията.

След обявяване на крайните резултати за абсолютен победител с най-висок резултат сред всички участници беше обявен Атанас Иванов, който спечели стипендия за кулинарна академия HRC. В лотария “Изненада” Голямата награда беше тридневна почивка в базата на Международен колеж в кк „Албена”. Участниците в „Джак Даниелс” кулинарното състезание на трето и второ място получиха уиски специални селекции - 12-годишно „Джак Даниелс”, а победителят – „Джак Даниелс” от серията “Златен медал”. Участниците в „Гленфиддих” състезание за авторска рецепта на трето място получиха 12-годишно уиски, на второ място - 15–годишно уиски и за първо място - 18-годишно уиски, специално бутилирано за победителя в „Гленфиддих” състезание за авторска рецепта.

За да се докоснат до кулинарните изкушения за всички гости, включително и за участниците в състезанията, бе проведена Винена вечеря – демонстрация от Димитър Николов, сомелиер и Росен Георгиев, спонсор на вечерта. Сред предложените вина беше и Траминер & Bрачанска теменуга, от най-добрите селекции на „Винарска къща Русе” АД, съчетани с богата вечеря със специално подбрани ястия.



Прочетено: 3083 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Отровни гъби Ива цвят Извилистая жизнь дерева Графила 2009, Бургас Селка къща самолет Бул Христо Ботев в Бургас Арменската черква Сурп Хач Първа копка Долно Езерово моите цветя Църква Св.Св. Кирил и Методи, Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development