Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Тодор Батков ще вдига луксозен квартал в Крайморие



01 Октомври 2007, Понеделник





Тодор Батков, собственик на “Форос Дивелъпмънт” ЕАД, заедно с кмета Йоан Костадинов и Александър Цачев - представител на британския инвестиционен фонд ЕСДС, представи нов инвестиционен проект. Той се нарича “Форос” и включва жилищен комплекс със собствена морска гара, яхтено пристанище и петзвезден хотел. “Форос” ще се разположи върху 990 дка земя. Теренът е в Крайморие. Предвижда се комплексът да бъде изграден през следващите пет години. Инвестицията е в размер на 300 млн. евро, каза собственикът на футболния клуб “Левски” Тодор Батков. “Проекта “Форос” започнах по настояване на крупни баварски предприемачи. След това те се оттеглиха и аз останах едноличен собственик”, каза Батков. От следващата година ще започне изграждането на инфраструктурата на комплекса. В нея компанията ще вложи 50 млн. евро. Предвижда се укрепване на бреговете на залива чрез изграждане на кесонен вал. Екипът на архитект Петко Йовчев е автор на концепцията и в момента разработва проекта. “Това е пример за привличане на инвестиции в нашия град. Надявам се Крайморие да стане много привлекателно място за живеене”, заяви Йоан Костадинов. Жилищните комплекси ще бъдат подредени в групи от сгради с по 30 хил. кв. м площ. Ще бъдат изградени кейове за около 150 яхти. Под залива е открито древно селище, чиито разкопки ще се превърнат в атракции на бъдещия проект.
В момента Батков води преговори за привличане на голяма хотелска верига, която ще изгради петзвездния хотел с казино и конферентна зала. ЕСДС инвестира главно в Румъния и България. “Избрахме тази локация за нашите инвестиционни намерения, защото Бургас е един от най-добре развиващите се в икономическо отношение градове. ЕСДС инвестира в новоразвиващи се икономики”, заяви представителят на ЕСДС Александър Цачев.



Прочетено: 5648 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Машините на Леонардо Кокили за Строители Бургас, ФЛОРА 2009 МАКЕТ НА ГАЛЕОНА GOLDEN HIND Конкурс прическа Бургас 2009 Арменската черква Сурп Хач ЦЪРКВА Черноморец Бургас Spirit of Burgas Преминаването забранено! Следобедно кафе
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development