Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

“Александровска” гони по наеми “Шан-з-Елизе”



28 Ноември 2007, Сряда





Предлагането на търговски помещения в Бургас е оскъдно в сравнение с небивалото търсене


С наближаваното на коледните празници търсенето на магазини под наем в Бургас стана неописуемо голямо. Утвърдените фирми решиха, че ще е добре да разширят бизнеса си в комплексите, където през последните години пазарът се разрасна. Малките също се втурнаха да наемат помещение и да си докарат приличен доход през декември, когато джобът на бургазлията се поотпуска. Наемите обаче отново достигнаха рекордни нива заради оскъдното предлагане на магазини в Бургас.
Между 40 и 80 евро на квадратен метър се отдават помещенията по апетитната за всички търговци улица “Александровска”. Текучеството там е слабо и рядко на пазара излизат свободни площи.  Желанията на търговците се насочиха и към частта на улицата след паметника Альоша  до Стоматологията, където допреди време нямаше особен интерес.
“Отдадохме преди дни магазин 18 квадрата за 1500 евро в тази част на улицата. Търсенето е огромно”, сподели Доротея Едрева, отдел “Наеми” от “Явлена Бургас”.
Така за друго помещение от 80 квадрата търговци с охота броили  3000 евро на месец. Космически цени на наемите отбелязват и магазините на ул. “Александър Богориди” в частта й от Часовника до ул. „Фотинов”. За там също рядко излизат оферти на пазара. Магазин от 45 квадрата е бил отдаден наскоро за 2000 евро. 
Блясъкът, доброто обслужване и дори просто суетата винаги ще привличат заможни клиенти в магазините на най-скъпите бургаски улици, а цената в този случай няма никакво значение, смятат много търговци.
Бизнесът с мебели, аксесоари за дома се насочи към  улиците “Фердинандова”, “Цар    Симеон”, “Димитър Димов” и “Стефан Стамболов” и “Транспортна”.
През последните години там  се изградиха значителен брой шоурумове и големите в бранша агресивно навлязоха на бургаския пазар. Наемите обаче никак не са евтини. Така магазин от близо 120 квадратни метра в началото на ул. “Фердинандова” бил отдаден за 1600 евро на месец. На ул. “ Цар Симеон” наемите варират от 15 до 20 евро квадрата. За помещение на “Димитър Димов” търговците броят до 15 евро на квадратен метър.
“Големите фирми се интересуват най-вече от улици, където въпросът с паркирането е уреден”, каза още Едрева.
Именно затова улиците “Цар Калоян”, даже, “Сливница” не са толкова привлекателни за мнозина. Но както за всеки влак си има пътник, така и там клиенти не липсват.

Пълният текст:
http://www.factor-bs.com/newsSingle.php?article=1807




 



Прочетено: 3536 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Първа копка pepi Underground строителство Приятелки в три цвята Созопол - пристан Конкурс прическа Бургас 2009 Божидара -спокойствие в морската градина Гимназия Раковски Великденско яйце Гиацинт Странджа през есента
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development