Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Документален разказ за първата сесия



Ключови думи:
01 Декември 2007, Събота


Автор: Марко Бонев



Една хигиенистка безмилостно хигиенизира комуникацията, сиреч бърше с парцал един отдавна неизползван телефон. Една друга бърше празни шкафове, трета му... Д-р Семир предлага Общинска бърза помощ, Георги Иванов предлага Общинска климатизация, Соня Георгиева реди икебана, Ваклин го няма. Строи нов небостъргач. До него друг.
Касират изборите, пасират картофи и моркови. Един таралеж се влюбва в прасе.
От трибуната – Председател:
- Сега ние всеки ден и всеки час ще работим за Бургас.
Под трибуната – бурна веселба между няколко стенографки, една сценографка и няколко обикновени сценични работници.
Международни:
Икебана. Митеран възкръсва, Саркози хваща саркома.
Дражев се среща с Бриджит Бардо и с още някой и какво от това.
Бурни евроаплодисменти за европроекти за евро в нечии сметки.
Тъжно е.
За всеобща радост и народно веселие пристига Йоан Костадинов с реализиран проект за 110 милиона евро. Прави първа копка на тръбопровод от карнобатската спиртна фабрика до залата на Общината. Всички аплодират, дори и тези, които повръщат.
Реклама на спиртни напитки.
Христо Симеонов се пенсионира като Директор на Операта, а Недялко Йорданов му акомпанира. Хор на младите надежди, убиват ги една по една, а последната групичка оцелели накуп.
Риба – пане, стържен лук и Малкият Мук.
Никой не подозира, че това е заговор между Софи Маринова, Лили Иванова и Нона Йотова. Те ще участват в предпразнична новогодишна програма пред Общината. Там отиват около 100 хиляди евро за декори, мекори, заря, маря и една помия, общо взето. Не са от бюджета а от спонтанно организирани постъпления. Някои са спонтанни, други спънати.
Следва семпъл, неорганизиран митинг на няколко пенсионери, които скандират нещо, ама какво не се чува. Няма звук, няма и смисъл. Някои от тях получават по 5 евро за да гласуват на следващите избори. Напразно похарчени пари, ама нали е по проект, няма начин...
Даскалите спират да стачкуват и отиват да минират мина „Бобовдол”. Миномети, минети и спирохети.
Пак заря – дори вече да е омръзнала...
Достоен финал за Достоевски. Награда „Грами” за небостъргач, втора награда за икебана. Само дето Соня не реди вече икебана, а спомени за минали сесии. И плаче.
Минава една хигиенистка, ама не е същата, защото се смени администрацията и забърсва каквото може, помагат и оцелели. Освен това другите остават заключени, защото нямат от новите ключове.
Призив към папата да даде неговите.
Чистота, тишина и никаква телевизия. Освен директни излъчвания на сесията с повторения. Спират ги до доказване на противното, да живее сателита. Будни електрончици се включват за да осветлят обществото. Обществото е осветено.
Никакви подписи, никакви надписи.
И нищо ново.


Прочетено: 3020 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Пристанище Приморско Кукерландия 2011, Ямбол Pepi Пролет на село Забранено за нудисти МАКЕТ НА ГАЛЕОНА GOLDEN HIND съботно кафе Странджа Строителна фирма ES.TI.&.aDDesign ЕООД хубава вечер Регулиращи Кокили за Шпакловка и Oкачени тавани Театър за драма. опера и балет, Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development