Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Обуздават цените на жилищата догодина



Ключови думи:
19 Декември 2007, Сряда





Поскъпване на апартаментите в Бургас ще има, но ще бъде плавно, коментират брокери

Истерията около имотите и рязкото поскъпване на апартаментите в Бургас през последните месеци отшумя, споделят местни брокери. Цените се задържаха на определени нива, предлагането и търсенето на имоти в града също са спокойни. Докато през лятото родните гастербайтери и чужденците предизвикаха истински фурор сред предприемачите, като закупиха десетки жилища с цел инвестиция, то днес, през зимните месеци, играчите на пазара налагат нови правила. Брокерите коментират, че поскъпване на имотите ще има, но то ще е плавно. Скъпите и луксозни жилища са стигнали тавана на цените. Най-апетитните имоти в района на к-с “Лазур” и “Братя Миладинови” след пощата се продават от 1000 до 1300 евро на квадрат. Брокерите предвиждат тези цени да се запазят и през следващата година.
“Търсенето е съсредоточено към маломерните жилища в комплексите. Купувачите се разплащат основно чрез ипотека, а сделките предимно се осъществяват на зелено”, коментира Петя Георгиева, ръководител на отдел “Апартаменти” в “Явлена-Бургас”.
В  комплексите “Славейков” и “Изгрев” жилищата се продават от 600 до 700 евро на квадратен метър, докато цените само преди година за този район бяха между 400-450 евро квадрата. Малко по-скъпи са имотите в к-с “Зорница”. Двустаен апартамент около 60-65 квадратни метра се продава за 50 000 евро.
Въпреки лошата инфраструктура, окаяното състояние на улиците в к-с “Възраждане” заради бурното строителство, имотите там държат високи цени.
“Много клиенти предпочитат да закупят апартамент именно там независимо дали е ново или старо строителство, защото комплексът е близо до центъра”, каза още Георгиева.
Жилищата в к-с “Възраждане” се продават от 850 до 1050 евро квадратния метър в зависимост от разположението и качеството на сградата.
“Сделки под тези цени се сключват, но изключително рядко”, обясни брокерката от “Явлена-Бургас”.
През последните две години апетитен за хората със средни доходи стана к-с “Меден рудник”. Много млади семейства инвестираха именно там в собствен дом. Десетки кооперации изникнаха, а предприемачите продават жилищата там като топъл хляб. Ако само преди година цените на апартаментите варираха около 250 евро квадрата, през декември имотите се продават вече за 450-460 евро квадрата.
“Има сделки и за 380 евро на квадрат в Зона Б на комплекса, където все още инфраструктурата не е уредена. Но тези цени се отнасят за новостроящите се сгради”, каза Георгиева.
Готовите до ключ жилища в “Меден рудник” се продават и за 520-580 евро на квадрат.

http://www.factor-bs.com/newsSingle.php?article=2023



Прочетено: 4573 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
жълто и сиво 2 Предлагаме инкубатори за люпене на яйца Ремонтиране рециклиране носачи на BMW E46 Весела жълто и сиво Мото клуб Бургас само черноморец бургас За Майсторите!!!!!!! козунак коледни песни Париж - моста на Александър 3-ти
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development