Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Какъв ден е днвс? Системите на Бургас-Алксандруполис ще бъдат съсредоточени изцяло в индустриалната част на града



17 Февруари 2008, Неделя


Автор: kopanarkov



Г-н kopanarkov преразкава по мейла: Абсурно е да се говори за колапс ма туризма в Бургас, при положение, че по принцип такъв няма. За неуспехите ма разпокъсания бизнес на града и за нелепото начало на управлението на новата кметска администрация, кяото тръгна неподготвена едва ли са виновни "тръбите" на на петролопровода Бургас – Александуполис. В този смисъл звучат коментарите на пред Агенция „Фокус” на зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Калин Рогачев.

Както той е съобщил системите на петролопровода ще бъдат съсредоточени изцяло в индустриалната част на града и няма да има нови терени, които да се използват в туристическата част на общината и околните населени места.  Бургас в моменат е с разбита "туристическа част". Вместо нови и качествени места за развлечения, които да съчетаят традиция и култура с бургаски хъс за купон - заведения, клубове, зелени площи, галерии, концертни зали, др.,  в града се строят бизнес и/или жилищни сгради на абсурни места или се пръскат грешни пари за фойерверки и съмнителни концертни изпълнители. За пример вземете няколкото обекта, които се "издигнаха" до Автото и закриха гледката към морето. Докато мъдрите се намъдруват - лудите се налудуват и май инициаторът на тези строежи, за които се говори, че е в Общински съвет ще  надскочи друг свой колега в същия съвет, който към момента само дразни със светлинен лъч. Дори и на мястото на неугасващата светлина да изскочи висока сграда, тя ще пречи на града много по-малко от полустъклените къщи на мястото на Орион.
Но да се върнем към днешния ден - ентусиазъм - Йок! Дори и върлите противници на тръбопровода все още отрезняват от забраната за употреба на алкохол.
Както Агенция Фокус съобщава по-нататък зам.министър Рогачен е изрекъл: “Тръбите ще преминават в сервитута на съществуващия в момента нефтопровод водещ до Лукойл – Нефтохим и няма да бъдат засегнати нови земи. Трасето няма да касае нови терени около морето. Тук се спекулира със страховете на хората. Всичко като инфраструктура съществува и сега, само се изгражда една допълнителна тръба. Освен това, искам да отбележа, че например нефтопроводът Баку – Джейхан, излиза в Средиземно море в туристическа част на Турция. Там не се забелязва никакъв отлив на туристи. Тази истерия покрай туризма е продиктувана от целите, за които преди малко говорих”.
Ако непрекъснато повтаряме, че ще има отлив на туристи, накрая ще вземем да извикаме дявола и да се получи такъв отлив, без да има основание за това. Нашият туристически бранш губи много повече от презастрояването, липсата на пречиствателни станции, прилежаща инфраструктура и лошото обслужване, отколкото от такива проекти.
Автор на оригинала: Надежда БОЧЕВА



Прочетено: 6486 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
2
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
козунак Лалета МАКЕТ НА ГАЛЕОНА GOLDEN HIND Във висините Лилиум Интернет сайт за Вашия бизнес от Бутик БИО КАМИНИ МОЖЕМ ДА ЗАДОВОЛИМ ВСЕКИ ВАШ КАПРИЗ Бул Христо Ботев в Бургас спретната къщурка Конкурс прическа Бургас 2009  Eroapteka
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development