Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Високи технологии при антитероризма показват на изложбата “ХЕМУС 2008”



Ключови думи:
06 Април 2008, Неделя





Най-модерните методи и техника, използвани в борбата срещу тероризма, ще бъдат обсъждани на конференция в рамките на Международната изложба за отбранителна техника „Хемус". Нейното осмо издание ще се проведе от 28 до 31 май в панаирния комплекс в Пловдив. 
Високите технологии ще са акцентът на „Хемус 2008", защото те са основа за коопериране на наши фирми от военната индустрия със стабилни партньори. Това заяви заместник-министърът на отбраната Симеон Николов при презентацията на изложбата, която се състоя на 31 март вечерта в Централния военен клуб в София. На нея присъстваха представители на организационния комитет, чийто председател е министърът на отбраната Веселин Близнаков, на Генералния щаб на Българската армия, на министерствата на финансите, на икономиката, на вътрешните и на външните работи, военни аташета от чуждестранните посолства, бизнесмени и експерти.
„Българските производители имат високотехнологични продукти и разработки на световно ниво. Някои от техните изделия са уникални в световен мащаб", коментира Симеон Николов. Като пример той посочи така наречената „тъмна мина", която е трудно откриваема със средствата, с които разполагат инженерните войски, и не се взривява от фалшиви сигнали.  
В международната научна дискусия със свои разработки за приложението на върховите технологии в борбата с тероризма ще участват представители на НАТО, на държави членки на Алианса, на министерството на отбраната, на Генералния щаб, на фирми от военната индустрия. Конференцията „Изследвания и технологии за отбраната и въоръжените сили" ще се проведе за четвърти път.
На „Хемус 2008" наши и чуждестранни компании ще покажат екипировка за различните типове войски, антитерористично оборудване, облекло и снаряжение за войника на бъдещето. Демонстрационни стрелби ще има на полигона в Змеево. Очакваме участието и нивото на представяне да надхвърлят постиженията на „Хемус 2006", заяви по време на презентацията проф. Боян Петков, председател на фондация „Хемус"95", която е съорганизатор на проявата. Тя ще има съществен принос за осъществяване на нови идеи за съвместна дейност между научните звена и бизнеса, за сътрудничество във военната област, смята проф. Петков.
Усилията на Европейската агенция по отбрана са насочени към по-тясна интеграция на новите и стари държави членки, а изложбата „Хемус" ще помогне на този процес, подчерта заместник-министър Симеон Николов.„Значимостта на Международната изложба за отбранителна техника се определя от представянето на една тема с изключителна важност каквато е сигурността на България и на Балканите.  Съществен фактор за стабилността са и бизнес контактите, общите проекти между български и чуждестранни компании, а на „Хемус 2008" очакваме да стартират много такива инициативи в областта на отбранителната индустрия", каза Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив, който е домакин на проявата.

 



Прочетено: 2755 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Арина Гъбките докато ние спи, те творят Конкурс прическа Бургас 2009 Истанбул Цветя Кукерландия 2011, Ямбол Светла Жреци на музите 2009 Кой си изгуби мидите? Приятели
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development