Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Започва цялостна реконструкция на улица „Копривщица”



24 Септември 2008, Сряда





Ул. „Копривщица" в бургаския к-с „Лазур" ще бъде реконструирана по цялата си дължина. Проектът включва изграждане на нови тротоари, частична подмяна на водопроводната мрежа, изграждане на дъждовна канализация. Радостна вест за шофьорите е предвиденото разширение на улицата. Тя ще бъде съоръжена с нови електрически стълбове и осветителни тела.

Реализацията на първия етап от проекта ще струва 750 хиляди лева. Първата копка беше направена днес /23 септември/, пред входа на Руската гимназия, която граничи с ул. „Копривщица", в присъствието на кмета на община Бургас Димитър Николов, зам.-кметовете Костадин Марков и Красимир Стойчев, представители на фирмите - изпълнител и подизпълнител. Проектът е финансиран изцяло от общинския бюджет на Бургас.

Предстои още изграждането на 60 паркоместа, които ще облекчат проблема с недостига на места за паркиране на натоварената улица. Ще бъде направена маркировка и пътна сигнализация. След реконструкцията автомобилите ще могат по-лесно и бързо да се включват в транспортния поток по улица „Димитър Димов".

По проект ще бъде реализирано озеленяване, включващо засаждане на над 200 броя декоративни храсти и дървета.

Фирмата-изпълнител - "Коев" ООД, е избрана по Закона за обществените поръчки. За подизпълнител е наета бургаската строителна фирма „СМК Бургас"АД.




Прочетено: 2493 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 Водна топка Конкур глазами зрителя Флора Бургас 2009 pepi Роза Флора Бургас 2009 Машините на Леонардо Конструкция хотел приморец След баня
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development