Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Млади журналисти споделят своите виждания за Европа



Ключови думи:
14 Октомври 2008, Вторник





Между 15 и 17 октомври 2008 г. двеста млади журналисти от всички 27 държави-членки на ЕС ще участват в семинар, организиран от Европейския парламент в Брюксел. Второто издание на Европейските младежки медийни дни предоставя възможност за провеждане на дебати на високо ниво и за реализиране на медийна продукция в рамките на различни работни групи и дискусионни панели. Председателят на Европейския парламент Hans-Gert Pöttering ще връчи наградата на ЕП за журналистика.
 
В сряда вечерта Алехо Видал-Куадрас, заместник-председател на Европейския парламент, и Харалд Рьомер, генерален секретар на ЕП, ще открият официално събитието. Председателите на различните политически групи в Парламента ще проведат дебат относно своите виждания за бъдещето на ЕС, ролята на Съюза по света и неговите икономически и социални политики.
 
След това младите журналисти ще се съберат в една група с членове на ЕП и акредитирани кореспонденти в Брюксел. Журналисти от младежки медии от целия континент ще споделят своите идеи и подходи в друг панел от същата вечер.
 
Четвъртък ще бъде "медийният" ден, изцяло посветен на реализирането на медийна продукция. Обхващайки целия спектър от телевизия до радио, от печатна до интернет и фото продукция, участниците ще работят над различни теми под насоките на професионални журналисти, към които своя принос ще дадат и депутати от ЕП.
 
Темите в работните групи ще обхващат широк набор от въпроси и формати, сред които "Най-голям, най-добър?" - таблоид върху разширяването на ЕС, "Ядрени мелници?" - телевизионен дебат върху бъдещите енергийни източници и климатичните промени, "ЕВРОполитан" - опит за създаване на европейско женско списание, или "Свободна преса? Истината боли", която ще докладва върху състоянието на свободата на пресата.
 
В петък младите журналисти ще открият Европа за един ден. Денят ще започне със слово и представяне на наградата на ЕП за журналистика от страна на Ханс-Герт Пьотеринг, председател на Парламента, по време на церемонията за връчване на наградата, като след това участниците ще имат възможност да се запознаят "отвътре" с медиите и политиката в Брюксел.
 
По време на тяхното посещение в Европейската комисия, Френското председателство на Съвета и Международния пресцентър, младите журналисти ще се запознаят с теми като гражданските свободи и перспективите отвъд днешните граници на ЕС. Медийните дни ще включват също и интерактивна, мултимедийна Медия нощ, която ще представи поглед върху бъдещето на европейските медии.



Прочетено: 2183 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
културен център моите цветя Флора Бургас 2009 Конкур глазами зрителя Европейка Кукерландия 2011, Ямбол Стилът на знаменитостите Бургас АЗ Стара църква в Созопол Исторически музей, Бургас аз
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development