Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Румен Ангелов: Финансовата криза и липсата на държавна политика провалят туризма



Ключови думи:
21 Октомври 2008, Вторник





Катастрофални последици за туристическия сектор в България заради усложнената икономическа обстановка и дългогодишната липса на държавна политика в тази област – прогнозира бургаският депутат Румен Ангелов.
Стагнацията в международен мащаб води до промяна в нагласите на потребителите. Според икономически анализатори заради рецесията хората в Европа започват да ограничават разходите си, наример за покупки на мебели и почивки в чужбина. Това неминуемо ще доведе до отлив на чуждестранни туристи, макар че този факт се неглижира – коментира Румен Ангелов. Трусове в сектора у нас ще причинят и увеличаващите се лихви по кредите, които заетите в бранша вече трудно обслужват
Депутатът смята, че продължаващата незаинтересованост на държавата за осигуряването на добра инфраструктура и комуникации може да изиграе ролята на фатален удар върху родния туризъм в условията на ожесточаваща се конкуренция за оцеляване на този пазар.
Правителството трябва категорично да подкрепи българския туризъм, като постъпленията от туризма в хазната не трябва да се преразпределят за други нужди, а част от тях да се използват за масирана реклама в международните туристически борси – предлага Румен Ангелов.
Народният представител настоява да се даде зелена светлина пред създаването на регионални съвети по туризъм, които ще могат много по-бързо да локализират проблемите и да ги решават по места.
в. "Фактор" - Бургас


Прочетено: 2824 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
късче от Морската градина Созопол Водна топка Созопол Йоан Костадинов аз сградата на Общината жажда за светлина Конструкция Неизмазана тухлена селска къща
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development