Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Студенти ще дават идеи за Детски увеселителен



Ключови думи:
23 Октомври 2008, Четвъртък





 Студенти по архитектура ще развиват концепции за изграждането на Детски културно – увеселителен център в Морската градина на Бургас на национален пленер. Той ще се проведе от 27 октомври до 4 ноември. Организатори на събитието са Община Бургас, Съюз на архитектите в България, САБ – Дружество Бургас и Общински детски комплекс.

     Бъдещите архитекти са поканени от Общината да предложат иновативни и нестандартни идеи за развитие на северната част на Приморския парк в зоната между ул. „Димитър Димов”, ул. „Поморийска” и ж.п. линията за Поморие.

     Проектът включва изграждане на привлекателни сгради, безопасни съоръжения за развлечения, подходящо оформление на растителността в парка и места за паркиране.

     Студентските разработки имат за цел създаването на място, където децата да се забавляват и заедно с това да се обучават, и да развиват своя талант. Детският комплекс ще включва зала за провеждане на форуми, сладкарница, място за игри, видео – кът, развлекателен информационен център и ателиета за различни изкуства /рисуване, фотография, макетиране и авиомоделизъм/.

     Богати са и възможностите, които предлага откритото пространство – изграждане на лятна сцена, пясъчник, площадки за различни видове спортове /бадмингтон, волейбол и др./, велоалея, стена за графити и площадка за улични спортове /ролери, скейтборд и др./, която през зимата може да бъде превърната в ледена пързалка.

     Идеята на общинската администрация за обособяване на Детски увеселителен център е част от програмата за културно развитие на града. Готовите проекти ще бъдат представени на 4 ноември от 10.30 часа в Заседателната зала на Община Бургас. 
 


Прочетено: 4938 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
4
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Египет Отровни гъби Богориди, Бургас газ Spirit of Burgas Бургаският кей моите цветя Приморско Глухарчета Александропулис, юни.2007 бургаска среща В Несебър
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development