Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Зоват ЕС за сигурност на Бургас – Александруполис



Ключови думи:
03 Ноември 2008, Понеделник





Българските политици трябва да са по-инициативни за развитието на Черноморски регион, смятат бургаските евродепутати

Евродепутатът Румяна Желева настоява ЕС да изиска проекта за изграждането на петролопровода Бургас – Александруполис да се реализира по съвременни и модерни технологии , които да позволят опазване чистотата на Черно море, флората и фауната. С тази цел тя е внесла поправка в проектодоклад за влиянието на туризма върху крайбрежните райони, който ще бъде гласуван от Европейския парламент през следващата седмица. „Когато се създава инфраструктура, свързана с преноса на нефт, нефтопродукти или газ, трябва да бъдат поставени изисквания и това да става по най-съвременни технологии“, смята Желева.

Сътрудничеството и развитието на Черноморския регион бе тема на дискусия, организирана от Информационното бюро на ЕП за България и Бургаската търговско-промишлена палата, в която участваха евродепутатите Румяна Желева /ЕНП-ЕД/ и Маруся Любчева /ПЕС/.
По време на форума Желева отбеляза, че България не може ефективно да реализира европейската политика за Черноморския регион, ако сама не прави всичко възможно за решаване на най-належащите нужди, като даде пример с липсата на пречиствателна станция в един от най-големите курорти в Европа – Слънчев бряг.
Маруся Любчева смята, че не са достатъчно инициативите на България  за развитие на Черноморски регион. „България е една от страните, която лежи на Черно море и смятам, че това е предпоставка да бъдем максимално активни не само в защита на интересите на България, а в защита на целия регион, защото той е атрактивен в момента и е обявен като един от приоритетите на Европейския съюз“, каза тя. Според нея правителството трябва да постави своите приоритети в международен план като български инициативи, за да си сътрудничи с всички останали страни за политика, която е в интерес на България.

Целта на организирания вчера форум беше гражданите да разберат как гласът им може да се чуе в процеса на вземане на решения в ЕС, особено когато се решават актуални политически въпроси на Евросъюза и ЕП е единствен орган, чийто състав се избира пряко. От друга страна, идеята е да се стимулира обществен дебат и подкрепа за увеличаване на ефективността на комуникациите с институциите на Европейския съюз при формулиране на политиките.

Източник: в. "Фактор"



Прочетено: 2828 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Spirit of Burgas Бургаският мост Труженики моря Spirit of Burgas Pepi Почистваща фирма Варна Графила 2009, Бургас Бургаският кей В солнечный день синьо Бургаският кей
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development