Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Движение “Напред”: Кризата ще пробие бюджета



Ключови думи:
01 Декември 2008, Понеделник





Партиите в политическата коалиция Движение НАПРЕД няма да подкрепят бюджета на Република България за 2009 г. Според председателя на партия „ЛИДЕР” Кънчо Филипов финансовата рамка начертана от правителството за следващата година не е съобразена с настъпващата глобална финансова криза. Предвиденият бюджет е остарял и неактуален, в момента има спешно нужда от антикризисна програма, категоричен е Филипов. Прогнозите направени от икономистите на партията сочат, че Бюджет 2009 ще претърпи пълно „фиаско” и няма да може да бъде изпълнен. България като член на ЕС трябва да върви в крак с тенденциите на европейската икономическа политика, смятат от ЛИДЕР.

Изявлението бе направено в Бургас на среща на ръководството на коалицията с актива и медиите. На срещата, освен Кънчо Филипов, присъстваха и председателят на ЗНС Стефан Личев, заедно с Костадин Костадинов, чл. на НИК на ВМРО. „Българите имат нужда не от идеологеми, а от ефективна и национално отговорна икономическа политика.”, е убеждението на партньорите в новата коалиция. Спешните проблеми пред нацията са свързани с бързо настъпващата безработица в условията на тежка зима. Ако не се започне веднага със спешни реформи в държавните приоритети, България е застрашена от фатални последствия в близките години, категорични са от Движение НАПРЕД. Едно от най-неотложните действия, които трябва да се предприемат е реорганизация на българското образование, което да бъде актуално спрямо съвременните изисквания на пазара на труд в света. Държавата има сериозна необходимост от квалифицирана работна ръка, за да запази възможностите си за привличане на инвестиции в развитие на стопанската сфера.

Стефан Личев заяви, че представителите на Коалицията в парламента вероятно ще подкрепят вота на недоверие срещу правителството. Липсата на адекватен отговор за загубените 220 млн. евро по линия на спрените евро-програми бе квалифицирано като безотговорност от страна на управляващите.

Десет точки  са залегнали в програмата на Движение НАПРЕД още с учредяването на коалицията. Тази платформа непрекъснато се обогатява, след срещите с хора по места. За проблемите на българското земеделие и селско стопанство се предвижда специално национално обсъждане в гр. Стамболийски.

Движение НАПРЕД е третата алтернатива на предстоящите парламентарни избори и ще предложи на хората реални мерки за справяне с кризата, подчерта Костадин Костадинов от ВМРО. Според лидерите в коалицията кризата ще се отрази най-вече в строителството и туризма, които се развиваха екстензивно през последните години.

На въпроса: „Какво ще стане с коалицията, ако бъде арестуван Христо Ковачки?”, Стефан Личев отговори, че каквото и да се случи с някой от симпатизантите или членовете на движението, то ще продължи напред. Личев отбеляза, че всички фирми на Ковачки са работещи и няма нито една в сферата на сивата икономика. „Много хора от политиката не са свършили нищо през живота си, а Ковачки спаси от фалит много сериозни български предприятия, които в момента осигуряват работа и препитание на десетки хиляди българи”, заяви Личев.

Той подчерта, че е странно не това, че е имало проверки на фирмите на Ковачки, а че те са започнали само 10 дни, след като той е обявил подкрепата си за Движение НАПРЕД. „Имаме сведения, че папките срещу него са готови от 2-3 години, но се изкарват точно сега”, каза лидерът на БНС.
Личев още веднъж потвърди, че се водят преговори за присъединяване на ЕНП, Гергьовден и Социалдемократите към коалицията, но резултатите от тях ще бъдат известни на-късно през февруари.



Прочетено: 3001 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Пони тоже кони Коктейл АНГЛИЯ Международен Семинар на фризьорите София Пластири за отслабване Hoodia (Худия) Алеята-Бургас тръби 2 Черноморец-Поморие Конкурс прическа Бургас 2009 Първа копка Долно Езерово Републиканска след ремонта Елена
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development