Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Песента на Поли Генова за БГ Евровизия - написана от музиканти с "Грами" и "Златна плоча"



Ключови думи:
15 Януари 2009, Четвъртък





Днес, 15 януари, в предаването „Бъди звезда” по БНТ1 младата певица Поли Генова ще представи официално своята песен „One lifetime is not enough" (“Един живот не е достатъчен”), с която ще се състезава директно на финала на българското издание на конкурса „Евровизия 2009”. Поли е един от тримата изпълнители, продуцирани от българската национална телевизия в музикалната надпревара.

Рок баладата на вокалистката от „Вечерното шоу на Азис” е дело на композитора Иван Кутиков и текстописеца Джим Петерик (Jim Peterik). Кутиков живее и твори от 20 години в Лос Анджелис, където притежава голяма музикална компания Avant-Garde Entertainment Group и супермодерно звукозаписно студио в сърцето на Холивуд. Той е първият българин с награда Златна плоча. Успех му донася албумът "Disnemania-4", в който той е продуцент на новата поп-икона на Америка, младата актриса и певица Ашли Тисдейл (Ashley Tisdale). Иван е написал и продуцирал песни и албуми за такива величия като - легендарната джаз вокална група The Manhattan Transfer (втора в света, след Майкъл Джаксън, по спечелени награди „Грамми” – 11), The Herman's Hermits, Frank Stallone, Irene Cara, Hillary Duff, Ashley Tisdale, T.I., Coolio, Ludacris, Celine Dion, Beyonce и много други.

Джим Петерик е известен американски китарист и текстописец, автор на книги за писане на песни. Колаборира с едни от най-полулярните млади певци в момента. Заедно със своята група SURVIVOR Петерик написва и изпява тоталния хит от филма „Rocky” 3 - "Eye of the Tiger" („Окото на Тигъра”), по специалната поръчка на Силвестър Сталоун. Освен че е продуцент и изпълнител на парчето, Джим свири клавишите и китарата в него. Песента, включена в третия албум на групата, е 7 седмици на №1 на Billboard charts. Освен това печели Grammy,  People's Choice Award и Oscar номинация.

В реализацията на рок-баладата на Поли Генова участие взимат български и американски музиканти. Повечето от инструментите в „Един живот не е достатъчен” са живи. Пианото е на Косьо Цеков от ФСБ, басът на виртуозът Юри Божинов, а китарите са дело на Джоржд Дюринг, който свири в най-популярните и касови филми на Холивуд, сред които и мегапродукцията „Zorro”.

Песента „Един живот не е достатъчен” ще се завърти в българския радиоефир до броени дни. В момента текат снимките към видеото на рок-баладата, чиято премиера ще бъде следващата седмица.

Любопитни факти от историята на песента:

- "Предложих музиката на Джим Питерик и той написа текста от раз. Почувствал музиката, че е за раздяла и точно такава лирика сътвори. Изобщо не съм му казвал каква да бъде темата, както обикновено практикувам с други колеги в Холивуд. Написах музиката на един дъх. Смятам, че и  Поли вложи доста чувство в изпяването на баладата, въпреки крехкия й житейски опит", разказва Иван Кутиков, който е единственият българин със собствено звукозаписно студио в Меката на шоубизнеса.

- Идеята за песента се ражда съвсем спонтанно в разговор с Розина Караславова (създател и продуцент на детска вокална група "Бон-Бон") и Борис Чакъров (композитор и продуцент). Те разказват на Иван Кутиков за своето откритието Поли Генова и той им предлага рок-баладата.

- Една вечер в студиото на Кутиков в Холивуд на гости от Атланта пристига продуцентът на Beyonce - Kevin "Khao" Cates. Кевин особено харесва “One lifetime is not enough” и решава, че Jay-Z трябва непременно да я чуе. След няколко дни “Кhao” се обажда на Иван, за да му сподели, че Beyonce се е разплакала, слушайки баладата.



Прочетено: 5996 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
БГ СМЕШКИ Бургас, Богориди, 2003 мебели,кухни,вградени гардероби,спални,легла,секции,антрета,детски стаи,мебели за хола,офис мебел по поръчка Странджа през есента Камини CLAM Труженики моря Попрошайка воробей най-приятното място за релакс джу зън-зън Конкурс прическа Бургас 2009 търговски център
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development