Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

846 нови паркоместа в Бургас до края на годината



Ключови думи:
16 Март 2009, Понеделник





В Община Бургас се проведе пресконференция по темата за състоянието и ремонтите на пътищата и инфраструктурата в града през 2009 г. В нея взеха участие кметът Димитър Николов, зам.-кметът с ресор строителство Костадин Марков, главният секретар на общината Божидар Кънчев и директорът на дирекция „УКОРС” Костантин Луков.

Основна причина за организиране на брифинга станаха предстоящите и продължаващите мащабни ремонти по основни пътни артерии, като ул. „Цар Симеон I”, „Струга” и „Тодор Грудов”.

Основен акцент в пътно-ремонтната дейност на Община Бургас и през 2009 г. ще бъде облекчаването на движението в града и създаване на нови паркоместа.

Вече излязоха първите резултати от наскоро проведено изследване на транспортната логистика в Бургас. Те показват, че заради липсата на обходни пътища 27 % от транзитния поток автомобили минава през града, вместо да го заобиколи. За гр. Варна цифрата по този показател е 3 %. Докато чака старта на проекта за изграждане на пътния възел Бургас - Средец - Созопол, Община Бургас взе мерки за облекчаване на движението от и към к-с „Меден рудник”, чрез разширяването на ул. „Тодор Грудов” с по още едно платно в двете посоки, в участъка от кръстовището за Созопол до отбивката за Горно Езерово. Строителните дейности по този проект реално стартираха днес. В него е предвидено обособяване на пешеходна зона и велоалея. Разширението трябва да е готово за началото на летния сезон. Ремонтът със сигурност ще затрудни още повече движението по „Тодор Грудов” в пиковите часове. В тази връзка са подменени контролерите на светофарната уредба при кръстовището и е поискано съдействие от КАТ за постоянни дежурства на пътни полицаи в пиковите часове на деня, които да регулират движението според натовареността в отделните направления. Ще се наложи за известно време да бъде спряно и движението на тролеите. Всичко това обаче се прави за добро и кметът Николов призова гражданите да проявят търпение и разбиране.

* Изключително сложен за изпълнение се оказа ремонтът на ул. „Цар Симеон I”. 


Проблемът с нейното реконструиране е актуален повече от 20 г. Работата по улицата е затруднена от наличието на всякакъв вид комуникации и кабели под нея. Зам.-кметът Костадин Марков не скри амбицията си до началото на лятото ВиК да довърши полагането на питеен водопровод, а Община Бургас да запечата след тях и цялостно да преасфалтира и реконструира „Цар Симеон I”. Тази седмица ще бъдат премахнати над 200 стари дървета по улицата. На тяхно място ще бъде засаден приблизително същия брой млади растения, но с плитка коренова система, която не уврежда асфалта, тротоарите и комуникациите под тях. По улицата ще бъдат обособени 121 паркоместа. Общо предвидените за изграждане през 2009 г. паркоместа в града са 846, при 261 реализирани през миналата година.

Ремонтните дейности по ул. „Струга” трябва да приключат до 30 май, а по „Александровска” до 25 април, каза още зам.-кметът Марков.

По време на пресконференцията бе обсъдено и състоянието на уличното осветление в Бургас. Разбра се, че преди седмица са сключени договори с две фирми, които ще се занимават с ЕЛ-поддръжката в града - „Елтър” и „Джи Ви Ай Електрик”. Те вече работят активно. За поддръжка на уличното осветление през 2009 г. са заделени 500 000 лв. Отделно в капиталовата програма са заложени още 700 000 лв. за подмяна и монтиране на нови стълбове и осветителни тела. До края на мандата в тази дейност ще бъдат инвестирани общо 2 600 000 лв. Средства за модернизация на уличното осветление ще се търсят и по линия на еврофондовете. „Желанието ми е кардинално да осъвременим и да направим енергоспестяващо цялото осветление на Бургас”, каза Димитър Николов.

 



Прочетено: 2584 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Извилистая жизнь дерева Бургас, ФЛОРА 2009 Бургас, Богориди, 2003 Роза Балчик МАШИНА ЗА ШЛАЙФАНЕ НА СТЕНИ И ТАВАНИ 1099 ЛВ.ТИП ЖИРАФ+ ПРАХОСМУКАЧКА Бургас., ФЛОРА 2008 Египет Божидара -спокойствие в морската градина ФАРА НА АХЕЛОЙ пепи http://rosengeorgiev.com
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development