Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Къде е европейската солидарност?



24 Март 2009, Вторник





КНСБ и Федерация на синдикалните организации от горското стопанство и дървопреработващата промишленост (ФСОГСДП) към КНСБ и нейният председател инж. Петър Абрашев изразяват голямата си тревога от факта, че ръководството на фирма “Монди Стамболийски” АД обявява спиране на производството от 01. юни 2009 г. и освобождаване на близо 500 работници и служители. Фирмата е част от „Монди Груп” - Австрия. Произвежда хартиени чували за страната и чужбина. Това е най-голямото предприятие в община Стамболийски и закриването му ще доведе до безпрецедентна безработица в региона, а много семейства в града ще останат без доходи.

Засега всички опити на синдикатите за контакт с ръководството и търсене на по-приемливи решения за излизане от кризата остават без последици. По всичко личи, че изявленията на изпълнителния директор Александер Криклер за това, че човешкият ресурс е безценно богатство се отнасят само за австрийските, но не и за българските работници.

     Драстичните действия на ръководството на компанията, които се предприемат като оставят стотици семейства на улицата доказват това, а не позицията на Европейския парламент за солидарна защита на хората на наемния труд от страните членки.

     КНСБ и ФСОГСДП – КНСБ изпратиха своята позиция и информация по случая с „Монди Пекиджинг” - Стамболийски и на Международната конфедерация на профсъюзите, както и на Европейската конфедерация на профсъюзите. 




Прочетено: 2797 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
изгрев бл.29 вх.7 Йоан Костадинов спретната къщурка Инкубатори за люпене на яйца над Ахелой Великденско яйце евро 2008 оферта заем Мой хороший знакомый из Бургаса НЕБЕСЕН ПОГЛЕД Индивид в Червено море
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development