Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Какво означава ИН5. БСК отличи позналите



27 Април 2009, Понеделник



Днес, 27 април, в присъствието на вицепремиера Меглена Плугчиева, управителя на Българската народна банка Иван Искров и търговския представител на Австрия у нас Михаел Ангерер, за пети пореден път бяха връчени наградите на Българската стопанска камара от конкурса „ИН-5”. Наградите се връчват на фирми, организации, научни колективи, медии и физически лица, с принос за развитието на българската икономика. Името на наградата – „ИН-5”, отразява петте основни стълба на икономическия просперитет – индустрия, инвестиции, иновации, интелект и инициатива.

Днес, 27 април, в присъствието на вицепремиера Меглена Плугчиева, управителя на Българската народна банка Иван Искров и търговския представител на Австрия у нас Михаел Ангерер, за пети пореден път бяха връчени наградите на Българската стопанска камара от конкурса „ИН-5”. Наградите се връчват на фирми, организации, научни колективи, медии и физически лица, с принос за развитието на българската икономика. Името на наградата – „ИН-5”, отразява петте основни стълба на икономическия просперитет – индустрия, инвестиции, иновации, интелект и инициатива.

Тази година наградените фирми, организации и медии са:

Първа степен – голямата награда на БСК. С пластика „Икар, изработена от скулптора Светослав Минеков, сертификат и вписване в Почетната книга на БСК се удостояват:

В категория „Индустрия”: ДЗУ АД – Ст.Загора, с изпълнителен директор инж. Иван Стаев: За внедрена нова технология за печатни платки, осъществена сертификация по ISO-TS 16-949,  разкриване на нови работни места и увеличаване с над 30 на сто продуктовата листа през 2008 г. Наградата връчва вицепремиерът Меглена Плугчиева;
В категория „Интелект” – наградите връчва управителят на БНБ Иван Искров:
Колектив на Институт по металознание на „Акад. „А. Балевски” на БАН с ръководител чл.кор. проф. д-р Стефан Воденичаров: За постигнати резултати през 2008 г., позволили създаването на серия високо технологични продукти, обезпечаващи националната сигурност срещу нападения по земя, въздух  и вода, и включване на 35 изделия  в кодификационната система на НАТО.
Научен колектив от лаборатория „CAD/CAM/CAЕ в индустрията” – ТУ София с ръководител Георги Тодоров: За разработване и внедряване на иновативна резонансно ударна механично пневматична вакуумна система през 2008 г. – новост на световния пазар, внедрена в „Спарки Елтос” АД
В категория «ИНВЕСТИЦИИ»: „Девин” АД – Девин, с изпълнителни директори Цветан Лъжански, Георги Серафимов Валентин Игнатов: За осъществена инвестиция през 2008 г., от 16 млн. лв. завоюване на външни пазари и разкриване на нови работни места. Наградата връчва Михаел Ангерер – търговски представител на Австрия в България.
В категория «ИНОВАЦИИ»: „Спесима” ООД – София, с управител д-р инж.Венцислав Славков: За иновативна политика, довела до внедряване на нова технология, пускане на нов производствен цех и реализиране на специализирани роботи в Индия и Южна Корея през 2008 г . Наградата връчва Божидар Данев - председател на УС на БСК.
Втора степен – „ИНициатива”. Диплом и юбилеен знак на БСК получават:

„Нико-М-66” ЕООД – Карлово, с управител Димитър Мирчев: За  усвояване на гама ролки за гумени  транспортни ленти, внедрени в производството на „Неохим” АД, „Асарел Медет” ООД, „Челопеч майнинг” АД през 2008 г,  в процес на патентоване в 13 държави от ЕС.
„АРП” ООД – Пловдив, с управител Марио Петров: За завоюване на нови пазарни ниши през 2008 г., усвояване на иновации, позволили два пъти ръст на приходите, и пуск на нова производствена линия.
„Корабно машиностроене” АД – Варна, с изпълнителен.директор Иван Даскалов: За усвоена иновация, довела до пускане в експлоатация на нова производствена линия за строителство на кораби през 2008 г.
БРБ „Инженеринг” ООД – Ст. Загора, с изпълнителен директор Борислав Бонев: За ръст в продуктовата листа и активна експортна политика позволила реализация над 95 на сто от продукцията на международни пазари през 2008 г.
„Атоменергоремонт” ЕАД – Козлодуй, с изпълнителен директор Николай Петков: За реализирани инвестиции, разкрити нови работни места и внедрени системи ISO 9001, ISO 14001 и OHSAS 1801 през 2008 г.
Трета степен – „ИНициатива”. Грамота и почетен реверен знак на БСК получават:

„Профикс” ООД- Варна, с управител Димитър Желязков: За усвояване на нова технологична линия през 2008 г. за производство на леки бетони и разтвори с повишени топло- и звукоизолационни качества с търговска марка „ИЗОЛИТ”;
„Уни Пропърти Менижмънт” ООД –Бургас, с управител Делян Желев: За внедрена научна разработка на БАН в областта на балнеологията и реализиран ръст в разкриване на нови работни места през 2008 г.
„Фулмакс 21” АД – Габрово, с управител Райко Райков: За внедрена нова технология в производството и обработката на кожи, и въвеждане в експлоатация на нов цех  с пречиствателна станция през 2008 г.
„Опал-94” АД – Враца, с управител инж. Тодор Топалски: За въвеждане на нова производствена линия, позволяваща 25 на сто ръст на продуктовата листа и разкриване на работни места през 2008 г.
Награди в категория „Работодателски организации” (диплом и юбилеен знак) получават:

Българска асоциация електрониката и електротехниката – София, с председател на УС ст.н.с.д-р Румен Атанасов: За активна вътрешна и международна дейност през 2008 г., проведени над 40 делови форуми и семинари, реализация на пет проекта и привличане на нови членове.
Съюз на пивоварите в България с председател на УС Владимир Иванов: За активна дейност през 2008 г. в защита интересите на своите членове и реализация на проект за саморегулация на сектора и налагане на правила за лоялна конкуренция  и добра бизнес практика.
В категория „МЕДИИ”. За активно партньорство с БСК и за обективно и пълноценно отразяване на икономическата проблематика през 2008 г. с Диплом и юбилеен знак на БСК се удостояват:

Програма „Хоризонт” на БНР, с директор Калина Станчева;
Econ.bg, с Ръководител «Информационно обслужване» Лили Бончева;
в. Класа, с главен редактор Неда Попова;
Бизнес телевизия EBF, С изпълнителен директор Калоян Иванов.



Прочетено: 3233 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Пластири за отслабване Hoodia (Худия) Spirit of Burgas Международен Семинар на фризьорите София ПОЛКОВНИКА Жълтурче.jpg Созопол Есен в Странджа Морска градина Бургас Истанбул 4 Бургас, ФЛОРА 2008 жълто и сиво 2
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development