Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Велко Вълканов представи Българската Лява Коалиция в Бургас



26 Юни 2009, Петък



"Българската Лява Коалиция" е единствена в левия спектър на българското политическо пространство и там няма конкуренция сред другите партии и коалиции, които застават пред избирателите за предстоящия вот. Това каза в Бургас водачът на листата на "Българската Лява Коалиция" Илия Божинов. Той допълни, че и „Коалиция за България” и БСП не предлагат автентична лява политика и за пример посочи водача на червената листа в Бургас Пламен Орешарски, бивш зам. председател на СДС.

"Българската Лява Коалиция" е единствена в левия спектър на българското политическо пространство и там няма конкуренция сред другите партии и коалиции, които застават пред избирателите за предстоящия вот. Това каза в Бургас водачът на листата на "Българската Лява Коалиция" Илия Божинов. Той допълни, че и „Коалиция за България” и БСП не предлагат автентична лява политика и за пример посочи водача на червената листа в Бургас Пламен Орешарски, бивш зам. председател на СДС.

     "Българската Лява Коалиция" е съставена от три партии - "Българската левица", "Отечествена Партия" и "Партия на Българските Комунисти". В листата за Бургас под номер 10 за изборите са включени 18 кандидати. След водача Илия Божинов се нарежда Емилия Томова, а трети е Иво Маринов, който е и мажоритарният кандидат на коалицията.

     За представянето на коалицията в Бургас пристигна и Велко Вълканов, от "Партия на Българските Комунисти", който е кандидат във Варна. Опитният парламентарист изложи основните идеи на коалицията за развитието на страната. Ако успее да се пребори за доверието на избирателите и влезе в парламента, коалицията обещава сериозно да разшири държавното начало в управлението на обществото. Според Вълканов в наши дни държавата е абдикирала от своите функции във всички сфери на обществения живот – икономическа, социална, културна. Държавата трябва да стане силен икономически фактор и да влияе съществено върху икономическите процеси, смятат от лявата коалиция. Частният интерес трябва де се подчини много по-осезателно на обществения интерес, трябва да се развива кооперативното начало – това са част от другите акценти в програмата на "Българската Лява Коалиция". Решаването на проблемите в здравеопазването, образованието и съдебната система са също сред въпросите, приети като първостепенни от кандидатите на коалицията. Велко Вълканов призна, че дори и представена парламента, няма да е по силите на "Българската Лява Коалиция" да направи промените, тъй като ще е малцинство. Той обаче обеща, че нейните представители ще надават вик на тревога, ще мобилизират общественото мнение и ще привличат вниманието на гражданите към належащите за решаване проблеми. Крайно време да се появи една левица, която да застане на левия фланг на парламента и да отстоява интересите на българския народ, заявиха кандидатите за депутати. 

Илия Божинов е съпредседател на "Българската левица", учредена на 4 април тази година. Той е роден в София. Завършил е специалност "Математика и математическо моделиране" в Софийския университет. Основател на ГИСДИ - Гражданска инициатива за свободни и демократични избори през 1994 г. Член на Съвета по информационни технологии към Президента на Република България от 2001 г. Бивш член на ВС на БСП. 

Емилия Томова е родом от гр. Камено, Бургаска област. Завършила е „Икономика и управление на съобщенията” в УНСС – гр. София. Има 25 години стаж в системата на Български пощи и БТК. Работила е и в сферата на застраховането. В момента е изцяло отдадена на ангажиментите си в "Българската левица". 

Иво Маринов се занимава с хотелиерство в Несебър и отблизо е запознат с проблемите на туризма и развитието на Черноморието. Син е на Клара Маринова.


Прочетено: 8545 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
7
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Мой хороший знакомый из Бургаса Арменската черква Сурп Хач витраж3 жажда за светлина Странджа Гората Осенний натюрморт сградата на Общината Кедрите Изтравниче Лилиум Bulgarian Airlines...ама в Кайро Строителна фирма ES.TI.&.aDDesign ЕООД
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development