Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

“Сан Сити” и “БМ” уредиха военните с имоти



21 Юли 2009, Вторник



С поръчка за 55 жилища е зарадвало Министерството на отбраната фирмата на Здравко Станчев “БМ”. Цената, която ще плати ведомството, е по 650 евро на квадратен метър

Министерството на отбраната вече подписа договори с две местни строителни фирми “Сан Сити” и “БМ” за покупка на жилища за своите служители. 94 апартамента в “Зорница” и “Меден рудник” ще бъдат на разположение на военните.  За имотите на “Сан Сити” в зона Б на Меден рудник държавното ведомство ще брои по 500 евро без ДДС на квадратен метър. Компанията продаде 39 апартамента в голяма кооперация, които са до ключ, с кухненско обзавеждане, прилични ламинирани повърхности и теракота. Самата сграда разполага с над 100 апартамента, както и над 20 лекарски кабинети на партера.
С поръчка за 55 жилища е зарадвало Министерството на отбраната фирмата на Здравко Станчев “БМ”. Цената, която ще плати ведомството, е по 650 евро на квадратен метър.
Само преди месец “Черноморски фар” писа за надпреварата на 4 силни бургаски строителни компании, които подадоха документи за търга на Министерството на отбраната. Това бяха “Сан Сити”, “Екотермалстрой”, “Доломит” и “БМ” на Здравко Станчев. “Екотермалстрой” предложи готови имоти също в комплекс “Меден рудник”. Компания “Доломит”, която пое изпълнението на американската база “Ново село”, пък кандидатства със 17 апартамента до бензиностанция “Шел” в нова кооперация.
Едно от изискванията на МО беше сградите да имат Акт 16 и именно заради това много от водещите местни  фирми нямаха възможност да се състезават за обществената поръчка. Голяма част от жилищния фонд на града беше разпродадена в годините на бума още на строеж.
Друг водещ критерий при търга беше  жилищата да са ситуирани по възможност в един и същ жилищен комплекс, блок или вход с цел улесняване работата по бъдещата им поддръжка , а това изискване също елиминира много потенциални продавачи. За избора за закупуване на определен обект служителите на военното министерство взеха предвид цената, качеството на изпълнение, инфраструктурата и удобната транспортна връзка.
Въпреки това цените на масовите имоти в “Меден рудник” се сринаха от началото на годината. В момента там могат да се намерят готови единични апартаменти и за 400 евро на квадрат.

вестник ФАКТОР



Прочетено: 5616 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Богориди, Бургас Международен Семинар на фризьорите София Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ В атака Гараж на село къщичка в градината Графила 2009, Бургас До другото лято улична картина Пристанище Созопол хотел
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development