Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Земетресение



05 Август 2009, Сряда



Пета степен по скалата на Рихтер е магнитудът на земетресението, съобщи Николай Милушев Пета степен по скалата на Рихтер е магнитудът на земетресението, което бе усетено в Североизточна България. Това каза пред Агенция “Фокус” Николай Милошев, директор на Геофизичния институт към БАН. Епицентърът на труса е в Черно море на югоизток от нос Калиакра. В момента се уточнява в каква част от страната е усетено земетресението. Няма нищо изненадващо в това земетресение. Това каза Николай Милошев, директор на Геофизичния институт към БАН. По думите му територията, която е обхванало днешното земетресение е известна сеизмична зона. Последното земетресение с малко по-голяма сила от днешното в този район е било през 1956 г. и е било с магнитуд от 5,5 по скалата на Рихтер. От тогава досега периодът е по-спокоен от към земетресения в тази зона, обясни Милошев. Преди това през 1901 г. е имало доста по-силно земетресение с магнитуд около седма степен по скалата на Рихтер. Милошев обясни, че от „Гражданска защита” са им съобщили, че в Камен бряг има няколко паднали комина. За сега няма данни за други последици. Tрусът е бил с магнитуд 4,4 по Рихтер, според актуализираната информация на ЕССЦ Земетресението, усетено на различни места в България е било с магнитуд 4,4 по Рихтер - това сочи актуализираната информация на интернет страницата на Европейски средиземноморски сеизмологичен център (ЕССЦ), показа справка на Агенция “Фокус”. Актуализирани са данните и за епицентъра на труса - в Черно море, на 63 км източно от Варна, 25 км източно от Каварна, 19 км югоизточно от Шабла. Трусът е регистриран в 10,49 българско време.

Пета степен по скалата на Рихтер е магнитудът на земетресението, съобщи Николай Милушев
Пета степен по скалата на Рихтер е магнитудът на земетресението, което бе усетено в Североизточна България. Това каза пред Агенция “Фокус” Николай Милошев, директор на Геофизичния институт към БАН. Епицентърът на труса е в Черно море на югоизток от нос Калиакра. В момента се уточнява в каква част от страната е усетено земетресението.
Няма нищо изненадващо в това земетресение. Това каза Николай Милошев, директор на Геофизичния институт към БАН. По думите му територията, която е обхванало днешното земетресение е известна сеизмична зона. Последното земетресение с малко по-голяма сила от днешното в този район е било през 1956 г. и е било с магнитуд от 5,5 по скалата на Рихтер. От тогава досега периодът е по-спокоен от към земетресения в тази зона, обясни Милошев. Преди това през 1901 г. е имало доста по-силно земетресение с магнитуд около седма степен по скалата на Рихтер.
Милошев обясни, че от „Гражданска защита” са им съобщили, че в Камен бряг има няколко паднали комина. За сега няма данни за други последици.

Всичко по темата:
http://focus-news.net/?id=h2525



Tрусът е бил с магнитуд 4,4 по Рихтер, според актуализираната информация на ЕССЦ
Земетресението, усетено на различни места в България е било с магнитуд 4,4 по Рихтер - това сочи актуализираната информация на интернет страницата на Европейски средиземноморски сеизмологичен център (ЕССЦ), показа справка на Агенция “Фокус”. Актуализирани са данните и за епицентъра на труса - в Черно море, на 63 км източно от Варна, 25 км източно от Каварна, 19 км югоизточно от Шабла.
Трусът е регистриран в 10,49 българско време.

Преди няколко минути бе усетено земетресение. Очакваме информация.
Земетресение с магнитуд 5,1 е регистрирано в Черно море в 10,49 ч българско време - това стана ясно от справка на Агенция "Фокус" в сайта Европейски Средиземноморски сеизмологичен център. Трусът е бил на 41 км югозападно от Констанца, Румъния, 15 км западно от Мангалия, Румъния, на 30 км дълбочина.


Прочетено: 6257 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
над Ахелой ФОН Градините на Версай от Бутик флора 2008 Професионални Кокили!!! старина Ловец, авджия Стара къща на ул. Над Община Бургас Водна топка
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development