Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Избират инфарктно изпълнител за магистрала Тракия



07 Август 2009, Петък



До две години и половина отсечката Стара Загора – Карнобат на аутобана ще бъде факт, обещаха бургаските депутати от ГЕРБ

До броени месеци да бъде избрана фирма изпълнител за магистрала “Тракия”, а до две години и половина отсечката Стара Загора – Карнобат на аутобана да бъде факт. Това обещаха бургаските избраници в парламента от партия ГЕРБ вчера на бизнесзакуска, организирана от “Дарс Ауто”. Подобни срещи станаха обичайни, но за първи път се отзоваха трима народни представители. Това са Димитър Бойчев, Иван Вълков и Иван Алексиев. Освен тях в дискусията участваха общинският съветник Антоанета Събкова и  журналисти.
Местните депутати се ангажираха пред бургазлии да съдействат за бързото провеждане на задължителните процедури по строителството на магистралата, които всъщност отнемат най-много време. През последните 5 години две правителства не се разбраха как точно да  изградят аутобана – на концесия, с европари или от държавния бюджет. За да се предвижи по-бързо процедурата, на всички служители на НАПИ, ангажирани с проблема, са били спрени отпуските.
В най-бърз срок бургаските избраници обещаха да бъде стартирано строителството на детелината по пътя за Средец, където всеки ден в капан на задръстванията са стотици автомобили.
През есента ще продължи изграждането на мантинелата по пътя убиец Бургас- Созопол. Новото правителство ще започне и процедурата за обхода на Ахелой.
Иван Вълков, който е председател на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения в парламента, коментира, че предстоят основни промени и в Закона за движение по пътищата, както и в този за морските пространства.
“Със сигурност ще бъде променен Законът за движение по пътищата и ще бъде обърнато специално внимание на провеждането на шофьорските курсове”, заяви той.
Според бизнеса проблеми създава Законът за издаване на честоти и мощности на радиостанции в България. Законодателството разрешава изключително ниски мощности и чуждите радиа заглушават българските. Така например по Южното Черноморие радиостанциите улавят само турски честоти, а по Северното само румънски. Депутатите от Бургас обещаха да предложат промени в закона.
Новите народни представители разказаха по нещо от “кухнята” на Народното събрание. Споделиха, че на колегите им от ДПС и Коалиция за България е много трудно да свикнат с новото темпо на работа. Новият правилник например е приет само за две заседания с много повече промени от миналия, който е приеман цели три месеца.

Вестник фактор



Прочетено: 2987 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Хамали Грийн – Пренос и Транспорт аЗ В  АНГЛИЯ АЗ ПЕПИТА Семейство на плажа Професионални Кокили!!! Полет Pepi На лодката ИЗКУПУВАМЕ Фирми : ЕООД, ООД, АД, ЕАД със Задължения + Освобождаваме от Солидарната Отговорност... созопол пътят за никъде Кафе Карамел
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development