Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Успение на Пресвета Богородица - 15.08.2008



15 Август 2009, Събота



Имен днес празнува Мария и производните: Мара, Марийка, Мима, Мариана, Марияна, Мариан, Марио, Маша, Мика, Мира На 15 август православната църква чества празника Успение Богородично. Това е най-големият от всички празници, посветени на Богородица.

Имен днес празнува Мария и производните: Мара, Марийка, Мима, Мариана, Марияна, Мариан, Марио, Маша, Мика, Мира
На 15 август православната църква чества празника Успение Богородично. Това е най-големият от всички празници, посветени на Богородица.
Народът ни го нарича Голяма Богородица или Голяма Черква и почита Божията Майка като покровителка на майчинството и на жените, като пазителка на семейното огнище.
В християнската религия празникът е свързан със смъртта на Божията майка - на 64-годишна възраст Богородица се моли в Елеонската пещера, когато й се явява архангел Гавраил с палмова клонка в ръка и й възвестява, че след три дни духът й ще се пресели в Царството небесно.
Преди да умре, тя пожелава да види още веднъж всички апостоли, след което ангелите идват да приберат душата й. Погребана е в пещера до Гетсиманската градина, която на третия ден от смъртта й остава празна, тъй като светицата възкръсва.
Четири големи празника са свързани с Мария - майката на Иисус - Рождество Богородично, Въведение Богородично, Благовещение и Успение Богородично.


Прочетено: 5491 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Странджански извор На Вая Флора Бургас 2009 Есен в Странджа Дантела Арина моите цветя Тухлена селска къща Мой хороший знакомый из Бургаса само черноморец бургас Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ Водорасли Аквасорс
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development