Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Г20: трябва да се избегне прекомерното обременяване на бъдещите поколения



09 Октомври 2009, Петък



ЕС се нуждае от по-силна структура за финансов надзор с единен финансов надзорен орган, подчертава Европейският парламент в своята резолюция за срещата на върха на Г-20 в Питсбърг. Депутатите изтъкват необходимостта от дългосрочна фискална устойчивост, за да се избегне прекомерното обременяване на бъдещите поколения, като същевременно непосредствените приоритети трябва да бъдат създаването на работни места и защитата на хората от неблагоприятното въздействие на кризата.

ЕС се нуждае от по-силна структура за финансов надзор с единен финансов надзорен орган, подчертава Европейският парламент в своята резолюция за срещата на върха на Г-20 в Питсбърг. Депутатите изтъкват необходимостта от дългосрочна фискална устойчивост, за да се избегне прекомерното обременяване на бъдещите поколения, като същевременно непосредствените приоритети трябва да бъдат създаването на работни места и защитата на хората от неблагоприятното въздействие на кризата.
В резолюцията, приета в четвъртък в Брюксел, Парламентът приветства споразуменията, постигнати на срещата на високо равнище на Г-20, включително ангажимента за избягване на преждевременното оттегляне на стимулите за стабилизиране на финансовите пазари. Депутатите призовават в същото време да се пристъпи незабавно към изготвянето на ефективни стратегии за излизане от кризата и тяхното своевременно прилагане.
Как да се избегнат бъдещите кризи
Членовете на ЕП вярват, че е необходим по-централизиран подход спрямо надзора на финансовите пазари с оглед предотвратяване на бъдещи кризи. Според текста на резолюцията, ЕС трябва "да се стреми към по-стабилна архитектура на финансовия надзор, като си постави за цел създаването на единен финансов надзорен орган".
За да се предотвратят финансовите кризи в бъдеще, трябва да се предприемат мерки по отношение на предизвикалите ги причини (например прекомерни търговски дефицити или излишъци), се казва по-нататък в резолюцията. Ефективните многостранни действия в отговор на кризата трябва да включват още мерки по отношение на причините за дисбалансите на обменните курсове и нестабилността на цените на стоките в пределите на многостранни рамки.
Създаването на работни места трябва да бъде приоритет
Парламентът е на мнение, че "първият приоритет трябва да бъде постигането на силен растеж от реалната икономика, гарантирането на правилното функциониране на капиталовите пазари и на кредитирането, поддържането и насърчаването на заетостта, както и защитата на хората от неблагоприятното въздействие на кризата, като се обръща специално внимание на най-бедните и най-уязвимите".
Резолюцията подчертава важността на социалния диалог на всички равнища, за да се избегне дефлация на заплатите и да се гарантира, че нарастването на възнагражденията става в съответствие с увеличаването на производителността.
Бонуси и „данъчни убежища"
В своята резолюция Европейският парламент призовава Комисията да "транспонира своевременно ангажиментите относно бонусите, поети по време на срещата на високо равнище на Г-20, в европейско законодателство". Депутатите приветстват напредъка в областта на банковата тайна и настояват за ефективна система за "възпиране, идентифициране и проследяване" на лицата, укриващи данъци. Според тях постиженията в борбата срещу „данъчните убежища“ са значителни, но все още недостатъчни.
"Не" на протекционизма
Парламентът припомня отново своята позиция срещу всяка форма на протекционизъм и продължава да настоява за постигане на напредък при гарантирането на пазарен достъп, който не е в ущърб на развиващите се страни.
Без напредък по въпроса за климатичните промени
В заключение резолюцията изразява съжалението на депутатите относно факта, че не е постигнат напредък по отношение на финансирането на световната борба срещу климата промени.



Прочетено: 3971 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Гараж на село мебели,кухни,вградени гардероби,спални,легла,секции,антрета,детски стаи,мебели за хола,офис мебел по поръчка Кавказка иглика Spirit of Burgas ФОН kq Флора Бургас 2009 хотел приморец Spirit of Burgas Залез Флора Бургас 2009 Почистваща фирма Варна
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development