Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Само Cushman&Wakefild с успешни инвестиционни сделки за над €100 млн.



Ключови думи: сделка, продажба
16 Октомври 2009, Петък



Сделките за продажбата на City Center Sofia и Mall Varna, осъществени през 2008-а на обща стойност 221,5 млн. евро, се оказаха ключови за класацията на водещите европейски брокери. Cushman&Wakefield, които в България, Сърбия и Македония са представени от асоциирания си партньор Forton International, са единствената посредническа компания от топ 10 европейски брокери с успешни инвестиционни сделки за недвижими имоти със стойност над 100 милиона евро в България. С това Cushman&Wakefield доказват своите намерения за активна работа в региона и за момента заемат лидерска позиция в областта на инвестиционните продажби у нас и в региона, съобщават от Forton.

Сделките за продажбата на City Center Sofia и Mall Varna, осъществени  през 2008-а на обща стойност 221,5 млн. евро, се оказаха ключови за класацията на водещите европейски брокери. Cushman&Wakefield, които в България, Сърбия и Македония са представени от асоциирания си партньор Forton International, са единствената посредническа компания от топ 10 европейски брокери с успешни инвестиционни сделки за недвижими имоти със стойност над 100 милиона евро в България. С това Cushman&Wakefield доказват своите намерения за активна работа в региона и за момента заемат лидерска позиция в областта на инвестиционните продажби у нас и в региона, съобщават от Forton.

Компанията е  отбелязала рекорден ръст от 52% за 2008 година и посредничи в сделки с инвестиционен  обем 27,5 милиарда евро. Според проучването Top Ten EU Brokers на престижното издание Property EU предходната година е била трудна за бранша и повечето големи компании е трябвало да „затегнат коланите“. „Въпреки световната икономическа криза, която осезаемо се усети през втората половина на 2008-а, и значително затрудненото банково финансиране на сделки в недвижимите имоти впоследствие двете транзакции не само успяха да бъдат осъществени, но и постигнаха изключителна цена за собствениците на двата търговски центъра”, коментира Сергей Койнов, изпълнителен директор на Forton International. Въпреки факта, че според повечето представители на сектора, участвали в класацията на Property EU, настоящата 2009 година няма да постигне инвестиционните обеми от 2008-а, изключително важен е фактът, че България се появи на картата на големите инвестиционни сделки в Европа и надеждата е това да не е за последен път.

Припомняме, че за първите шест месеца на годината не бе осъществена нито една сделка с инвестиционни имоти. Под инвестиционна  сделка се разбира покупка на имот, който генерира доход чрез отдаване под наем, т.е. има реализация към  крайни ползватели. Купувач в случая е не ползвател, а инвестиционен фонд.


Прочетено: 2850 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
камини ЕЛЕКТРИЧЕСКИ жици край пътя Цвете Флора Бургас 2009 Ученички pepi HAMMER DESIGN – ИЗДЕЛИЯ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО Пътна помощ лека вечер Площад Тройката, Бургас Флора Бургас 2009 Първа копка Долно Езерово
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development