Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Община Поморие полага специални грижи за децата с увреждания



20 Декември 2009, Неделя



От днес Поморие има две нови социални придобивки, посветени на грижата на децата. За най-малките жители с увреждания врати отвориха логопедичен и рехабилитационен кабинет. Те се помещават на общинския етаж в хотел „Манц” и са филиали на Центъра за обществена подкрепа в Поморие.

От днес Поморие има две нови социални придобивки, посветени на грижата  на децата.  За най-малките жители с увреждания врати отвориха логопедичен и рехабилитационен кабинет. Те се помещават на общинския етаж в хотел „Манц” и са филиали на Центъра за обществена подкрепа в Поморие. 
 

Рехабилитатори  и логопеди, осигурени от община Поморие и сдружението на майките на децата с увреждания „Свети Мина” , целодневно ще обслужват 58 деца от морския град. До момента грижата за местните деца със специални нужди е била ежедневно изпитание, тъй като на родителите се е налагало да пътуват до Бургас, за да намерят единствено там необходимата помощ.

Отец  Иван Стойков от храм „Света Богородица”  благослови мястото. С  много топлина пожела на всички деца, които посещават тези кабинети  да получат подобрение и пълно излекуване. Лентата преряза кметът на града, инж. Петър Златанов, като сподели, че в години на трудност всяка доброта умножава своята сила. След това специално благодари на дарителите от фондация „Има надежда за всички”, осигурили средствата за двата кабинета и връчи специална благодарствена грамота на управителката Галина Хрусафова. „Благодарим ви, че отворихте сърцата си за доброто и с човешката си топлина сгряхте детските души” каза с признателност Златанов.

Община  Поморие и сдружение „Свети Мина” се погрижиха и за празничното настроение на болните деца. Почерпка и подаръци зарадваха поморийчетата, а техните връстници от II клас на училище „Иван Вазов” ги поздравиха с коледна програма.

С откриването на двата  кабинета, в Поморие  се слага началото на създаване на цялостен рехабилитационен център за деца със специални  нужди. Инж. Петър Златанов подчерта изключителната важност на проекта и заяви, че ще работи упорито в тази посока, като разчита в капиталовата програма на община Поморие за 2010 година да бъдат предвидени пари за изграждането му.


Прочетено: 4797 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
камини Раковини във въздуха Финансова помощ за бедните старина Полет созопол Дива свиня зад решека Пролет, кокичета сред тухли Кръст за Бургас Рмонтира пециклира шарнирни болтове носачи Бургас, Богориди, 2003
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development