Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Община Поморие бе наградена за толерантност



22 Декември 2009, Вторник



Община Поморие получи високо признание за своята висока социална активност и отговорност. На официална церемония в ТД „Адриана Будевска” кметът на общината инж. Петър Златанов беше награден с приза „Няма различие” на Движението на хората с увреждания. Отличието е искрената благодарност на инвалидите за толерантното отношение и подпомагането на интеграцията им в Поморие. Събитието беше организирано от Центъра за психологически изследвания, които за седма година отличават личностите, дали съществен принос в борбата за правата на българите в неравностойно положение.

Община  Поморие получи високо признание за своята висока социална активност и отговорност. На официална церемония в ТД „Адриана Будевска” кметът на общината инж. Петър Златанов беше награден с приза „Няма различие” на Движението на хората с увреждания. Отличието е искрената благодарност на инвалидите за толерантното отношение и подпомагането на интеграцията им в Поморие. Събитието беше организирано от Центъра за психологически изследвания, които за седма година отличават личностите, дали съществен принос в борбата за правата  на българите в неравностойно положение.

„Когато имаш отговорност  като политик, можеш  да направиш невероятни неща и да покажеш, че България е място, където хората наистина имат равни права. В други времена тези хора са се наричали герои.” заяви д-р Деана Инджова- директор на Центъра за психологически изследвания и лично връчи наградата. Трогнат, кметът на Поморие отвърна, че именно хората с увреждания са героите на нашето време, защото трябва да се доказват във всеки един миг от своето ежедневие. 

„Нашето общество е задължено  към вас. Общинската администрация ще продължи да работи за промяна на съзнанието на гражданите, които трябва да разберат, че хората с увреждания не са различни и трябва да бъдат приемани като равни.” развълнува се инж. Златанов.

Само преди  четири дни в Поморие бяха открити  два нови кабинета за рехабилитация  и логопедия, които да са в помощ  на децата с различни увреждания. Тогава инж. Златанов заяви, че приоритетен проект за следващата година ще бъде изграждането на цялостен рехабилитационен център за най-малките ни сънародници със специфични потребности.
 


Прочетено: 3285 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Флора Бургас 2009 Декабрь 2017 года съботно кафе Американски Кокили за Строители Bulgarian Airlines...ама в Кайро Флора Бургас 2009 бургас НЕБЕСЕН ПОГЛЕД Хозяин причала Пролет преди листата Залез МАШИНА ЗА ПЕРДАШЕНЕ НА МАЗИЛКИ ROKAMAT, ГЕРМАНИЯ-2700 ЛВ.
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development