Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Румяна Желева имала две биографии



06 Януари 2010, Сряда



"Нямам нищо за деклариране" - под това многозначително заглавие германският вестник "Тагесшпигел" публикува портрет на българската външна министърка Румяна Желева. Автор е софийският кореспондент на изданието Франк Щир, цитиран от "Дойче веле". Румяна Желева се смее много и с удоволствие. Че притежава и развит усет за хармония, това българската външна министърка демонстрира в началото на ноември с танцовото си изпълнение във вечерното шоу "ВИП Денс".

Тя заплаши със съд "Ди пресе", който я нарече "гангстерска невеста"

На снимката: Немското издание се усъмни в компетентността на Желева да представлява ЕС в тежки мисии

"Нямам нищо за деклариране" - под това многозначително заглавие германският вестник "Тагесшпигел" публикува портрет на българската външна министърка Румяна Желева.
Автор е софийският кореспондент на изданието Франк Щир, цитиран от "Дойче веле".
Румяна Желева се смее много и с удоволствие. Че притежава и развит усет за хармония, това българската външна министърка демонстрира в началото на ноември с танцовото си изпълнение във вечерното шоу "ВИП Денс".
40-годишната докторка по социология носеше лъскава бална рокля и развя русата си грива в грациозна румба на подиума.
Тя е номинирана за еврокомисарка по международното сътрудничество, хуманитарните помощи и управлението на кризи.
Някои критици огласиха съмненията си дали Желева притежава компетентността да представлява ЕС в тежки мисии.
През шестте месеца, откакто е външен министър, тя посети САЩ и беше приета от папата във Ватикана, но други акценти не постави.
Още от самото начало премиерът Бойко Борисов я представи като преходна фигура и именно като бъдеща еврокомисарка. На 12 януари тя ще трябва да убеди Европарламента, че е достойна за комисар.
На своята уебстраница Желева подробно документира: образованието си, получено в Немската гимназия в Бургас, следването в София по специалността "Социална педагогика", дисертацията, защитена през 2003 г. в университета в Магдебург на тема "Социални характеристики на предприемачеството в икономиките в преход", та чак до пътуванията си като евродепутат между 2007 и 2009 г.
В интернет се върти обаче нейна паралелна биография, където Желева фигурира като собственичка или ръководителка на различни фирми след 1995 г. - като се започне от инвестиционни фондове, участвали в приватизацията и се стигне до консултантската фирма "Глобал Консулт".
На този фон задължителната имуществена декларация на министърката за 2008 г. звучи изненадващо скромно. Навсякъде е нанесено "Нямам нищо за деклариране".
В средата на декември депутатът от Зелените в Европарламента Даниел Конд-Бендит се заинтересува от бизнеса на съпруга на Желева.
До август 2009 г. Красимир Желев е бил шеф на Централната кооперативна Банка (ЦКБ), която е част от смятания за съмнителен фирмен конгломерат ТИМ.
Всекидневник “Дипресе” попита дали пък за еврокомисарка не се готви една "гангстерска невеста", а Желева заплаши със съд заради клевета.

http://www.factor-bs.com/news-12709.html



Прочетено: 10491 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Цвете културен център МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО ШПАКЛОВАНЕ И БОЯДИСВАНЕ STORCH-AIRLESSCO SL1100 Цветя АВТОСЕРВИЗ лека вечер МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ С ДВА ПИСТОЛЕТА 4 л./мин, гаранция, сервиз. DFP325 SERAFIMOV SYSTEMS -2720 ЛВ. HAMMER DESIGN – ИЗДЕЛИЯ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО pepita Инсталация
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development