Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Децата на Поморие ще учат в нови класни стаи



Ключови думи: Поморие, училище,
16 Септември 2010, Четвъртък



Децата на Поморие посрещнаха първия учебен ден днес в нови класни стаи, обзаведени с модерни чинове и мебелировка. В капиталовата програма на Поморие за 2010 година бяха заделени 100 000 лв. за ремонти на учебните бази. Най-голямото СОУ „Иван Вазов” получи 60 000 лв. за основен ремонт на покрива, физкултурния салон и учебните стаи. Финансиране за своите нужди преди първия звънец получиха и училищата в гр. Каблешково и с. Страцин, основното училище в Поморие, както и детските градини в с. Габерово и поморийската ЦДГ „Детелина”. Общинският детски комплекс в Поморие също успя да ремонтира сградата си с пари, заделени от бюджета. „Независимо от недоимъка и кризата, грижата за образованието на децата и младите за нас е приоритетна! От това пари няма да пестим, защото учениците имат нужда от хубави условия, за да се развиват пълноценно. Освен това, обликът на училището и неговото състояние, като сграда и институция е и възпитателен за децата.”, сподели кметът на морския град инж. Петър Златанов.

Децата на Поморие посрещнаха първия учебен ден днес в нови класни стаи, обзаведени с модерни чинове и мебелировка. В капиталовата програма на Поморие за 2010 година бяха заделени 100 000 лв. за ремонти на учебните бази. Най-голямото СОУ „Иван Вазов” получи 60 000 лв. за основен ремонт на покрива, физкултурния салон и учебните стаи. Финансиране за своите нужди преди първия звънец получиха и училищата в гр. Каблешково и  с. Страцин, основното училище в Поморие, както и детските градини в с. Габерово и поморийската ЦДГ „Детелина”. Общинският детски комплекс в Поморие също успя да ремонтира сградата си с пари, заделени от бюджета. „Независимо от недоимъка и кризата, грижата за образованието на децата и младите за нас е приоритетна! От това пари няма да пестим, защото учениците имат нужда от хубави условия, за да се развиват пълноценно. Освен това, обликът на училището и неговото състояние, като сграда и институция е и възпитателен за децата.”, сподели кметът на морския град инж. Петър Златанов.

Първият училищен звънец в Поморие би днес за 71 първокласника. СОУ „Иван Вазов” посрещна малчуганите със специално тържество изнесено от по-големите деца. Общината подари на всички първолаци книжки с приказки, за да бъдат любознателни и да запазят спомен от своя пръв учебен ден.

Водосвет за здраве и успехи в учението, отслужи отец Иван от храм „Св. Рождество Богородично” в града. Видимо развълнуван, кметът Златанов пожела на учениците да вървят смело по пътя на знанието, но да не забравят никога напълно и своето детство. От своя страна, директорът на училището Иван Тенекеджиев, благодари за грижата да осигурят във времето на криза средства за основно ремонтиране на училищната база.

Химнът на България, в изпълнение на второкласниците от СОУ „Иван Вазов” и балони в небето с цветовете на българското знаме поставиха началото на новата 2010-2011 учебна година в Поморие.



Прочетено: 5747 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Wall! Цветя камини всичко за отопланието ГРАФИЛА 2009, Бургас Жреци на музите 2009 Жълтурче Конкур глазами зрителя закачалки 2 Хебел ремонтира,кормилна система камини флора 2008
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development