Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Кметът Николов даде старт за изграждане на бургаското ларго



29 Септември 2010, Сряда



Кметът на Бургас Димитър Николов даде старт на проекта за цялостна реконструкция на главната улица „Александровска”. Строителните дейности започнаха близо до един от градските символи – Часовника. „Знам, че ремонтът ще причини неудобства, но съм убеден, че усилията и изхабените нерви си струват, защото догодина ще имаме най-красивото ларго в България. Убеден съм, че това е и желание на повечето бургазлии”, заяви по време на церемонията кметът Николов. Средствата за мащабната реконструкция идват от спечелен проект на стойност 10 млн. лв. Той е озаглавен „Благоустрояване на обществено значими пространства в подкрепа на социалната интеграция и устойчивото развитие на градската среда в Община Бургас” и е финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие”, приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие”, операция 1.4 „Подобряване на физическата среда и превенция на риска”.

Кметът на Бургас Димитър Николов даде старт на проекта за цялостна реконструкция на главната улица „Александровска”. Строителните дейности започнаха близо до един от градските символи – Часовника.
„Знам, че ремонтът ще причини неудобства, но съм убеден, че усилията и изхабените нерви си струват, защото догодина ще имаме най-красивото ларго в България. Убеден съм, че това е и желание на повечето бургазлии”, заяви по време на церемонията кметът Николов.
Средствата за мащабната реконструкция идват от спечелен проект на стойност 10 млн. лв. Той е озаглавен „Благоустрояване на обществено значими пространства в подкрепа на социалната интеграция и устойчивото развитие на градската среда в Община Бургас” и е финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие”, приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие”, операция 1.4 „Подобряване на физическата среда и превенция на риска”.
Бургас спечели този проект в конкуренция с 64 други български общини. Той включва обекти, обособени за реализация в четири лота. Днес /29 септември/ започна изпълнението на два от тези четири лота:
* ЛОТ 1 - „Реконструкция, благоустрояване и озеленяване на пешеходна зона ул. „Александровска” - от пл. „Царица Йоана” до пл. „Тройката”, ул. „Св. Св. Кирил и Методий” - гр. Бургас”, с изпълнител Трейс Бургас ЕАД.
Стойността на обекта е 3 781 302,62 лв. Срокът за изпълнение е 210 дни. Автор на проекта е фирма Атика Р5. Предвидените строително-монтажни работи обхващат територия с площ около 22 000 кв. м. Целта на проекта е създаване на пешеходна зона за широко обществено ползване, достъпна и за хора с увреждания, създаване на зони за социални контакти, места за отдих, решаване на проблемите по енергийна ефективност, запазване на съществуващите и създаване на нови зелени площи. Проектът предлага създаването на единна градска структура, съхраняваща традиционната градска атмосфера и предлагаща нова съвременна организация.
 * ЛОТ 4 - ''Благоустрояване и реконструкция на спортна площадка Дом Надежда, ж. к. Република, УПИ II, кв. 172,. гр. Бургас, и пространството, заключено между бул. „Иван Вазов”, ул. „Хан Крум” и ул. „Цар Петър” - гр. Бургас”, с изпълнител „Консорциум Хан Крум – Бургас”. Стойността на този обект е в размер на 491 652,90 лв. Срокът за изпълнение е 90 дни, а целта е създаване на хармонична среда за спорт и отдих на подрастващите, увеличаване сигурността, снижаване разходите за консумативи и осигуряване на достъпност за населението, включително и за хора с увреждания. Двата обекта са разположени в силно урбанизирана градска среда, с възможност за голяма посещаемост и добър обществено-полезен ефект.
Независимият строителен надзор по двата лота ще се упражнява от фирма „Трафикконсулт БГ” ЕООД.
На първата копка присъстваха зам.-кметовете Красимир Стойчев, Костадин Марков, Атанаска Николова, главният архитект Веселина Илиева, областният управител Константин Гребенаров, представители на Община Бургас и Общински съвет – Бургас, ръководителите на фирмите – изпълнители.
Скоро ще започне изпълнението на останалите два лота по проекта:
* ЛОТ 2 - Реконструкция на ул. "Генерал Гурко", ул. "Адам Мицкевич"
* ЛОТ 3 - Благоустрояване и паркоустрояване на Приморски парк - нова част, възстановяване на декоративна стена "Стената на приказките" и водно огледало в Приморски парк.





ларго

ларго

ларго

ларго

ларго

ларго
Прочетено: 13238 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Бургас, Флора 2008 залез над ез.Вая-Бургас.JPG Йордановден 2011, Бургас - от Тина Първа копка Долно Езерово Изгрев нощен бряг Летния театър на Бургас най-съвестният представител флора 2008 Старият Бургас КРАСИВИ И ПОЛЕЗНИ НЕЩА! Фонтанът на площад
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development