Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

300 метра кабел забавят ремонта на Морската



03 Ноември 2010, Сряда



Задигането на близо 300 метра кабел, принуди фирмата изпълнител – консорциум „Щрабаг Изток 4” да промени работния график. Общината твърди, че около 1 млн е дала на фирми за покриване на кражби по градинки и спортни площадки. Ядосани бургазлии режат знаци по Синята Зона

По-малко от месец след началото на ремонта и благоустрояването на Приморски парк, строителните работи ще бъдат забавени заради нагла кражба. Задигането на близо 300 метра кабел, принуди фирмата изпълнител – консорциум „Щрабаг Изток 4” да промени работния график. За последните три дни на два пъти от обекта е задигнат кабел за захранване на стълбовете за новото парково осветление. Кражбата е осъществена въпреки, че той е бил положен и заровен. На мястото се извършват следствени действия, а от консорциума търсят фирма за охрана на обекта.
Нанесените щети и сумата за възстановяване възлизат на близо 10 хиляди лева. Въпреки затрудненията, работата по ремонта на Приморски парк продължава. Предвиденият срок за изпълнение на проекта е 150 дни. Сега той ще се удължи с около 2 седмици, съобщиха от фирмата-изпълнител.
Веднага след като бе информиран за кражбата кметът Димитър Николов разговаря с ръководството на Областната дирекция на МВР. Договорено бе засилено полицейско присъствие в района до финализиране на ремонтните дейности.
Консорциум „Щрабаг Изток 4” изпълнява Лот 3 от проекта "Благоустрояване на обществено значими пространства в подкрепа на социалната интеграция и устойчивото развитие на градската среда в община Бургас". Лотът ''Благоустрояване и паркоустрояване на Приморски парк - Нова част, възстановяване на декоративна стена "Стената на приказките" и водно огледало - Приморски парк, гр. Бургас" е на стойюност 3 465 770,82 лв. Проектът включва рехабилитация на 46 860 кв.м. асфалтови алеи и 2,96 дка. зелени площи, обновяване на парковата мебел, изграждане на система за видеонаблюдение, обособяване на 2 велоалеи и маршрут за хора с увреждания с хоризонтална маркировка.
Обект на безсмислена вандалска проява стана и знак за Синята зона за паркиране. Знакът, поставен на ул. „Лермонтов” откъм ул. „Славянска”, е бил отрязан с ножовка и захвърлен в района. Само бързата реакция на служители на Общинско предприятие „Общински имоти, паркинги и гаражи” предотврати спиране работата на Синята зона на тази улица.
Към 15 септември общият брой паркоместа, определени като Синя зона, е 684 бр. В тях са включени места за служебен абонамент, места за инвалиди и таксита. Предстои въвеждането в експлоатация на още участъци за синя зона на около 20 улици в Централна градска част. Схемата ще бъде предложена за утвърждаване от Общинския съвет на предстоящата сесия на 18-и т.м.
Припомняме, че нанесените щети от умишлено увреждане на общинска собственост за миналата 2009 г. са приблизително 1 млн. лв. Тези средства бяха нужни за възстановяване на пораженията върху новоизградени детски и спортни площадки, парково оборудване /пейки, кошчета и др./, улично осветление, зелени площи, разбити подлези и премахване на нецензурни надписи по фасадите на училища и паметници.
Всеки подобен вандалски акт води до необосновани материални и финансови загуби за общината. Общинска администрация призовава за пореден път гражданите да пазят общинското имущество и ако станат свидетели на нови вандалски действия да алармират за това органите на реда.




Прочетено: 4018 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Стилът на знаменитостите Йордановден 2011, Бургас - от Тина 2 моите цветя Нощен Париж от Бутик Spirit of Burgas Извор на Марина река Залив край Созопол Предлагаме инкубатори за люпене на яйца Попрошайка воробей Роза София от Копитото
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development