Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Новият търговско-развлекателен и административен център по морето



29 Ноември 2010, Понеделник



Официалното откриване на Варна Тауърс стартира с тържествен водосвет извършен от Варненски и Великопреславски митрополит Кирил и с прерязване на лентата от Кмета на гр. Варна Кирил Йорданов и инвеститорите на проекта Марин Згурев и Антонио Бухтияров.

Новият търговско-развлекателен и административен център на морската столица Варна Тауърс отвори врати с двудневно празненство наситено с безброй забавни и културни събития. Както отбеляза на официалната пресконференция преди откриването един от двамата основни инвеститори на проекта Марин Згурев: „Варна Тауърс няма да бъде само търговски център, а си е поставил за цел да се превърне в модерно средище на култура, на забавления, на релакс и търговия.”
Официалното откриване на Варна Тауърс стартира с тържествен водосвет извършен от Варненски и Великопреславски митрополит Кирил и с прерязване на лентата от Кмета на гр. Варна Кирил Йорданов и инвеститорите на проекта Марин Згурев и Антонио Бухтияров.
Концерт на плеяда от звезди: Орлин Горанов, Румънца и Енчев, Трио „Уникални гласове”, ансамбъл „Българе” посрещна многобройните посетители. Светлинно шоу под куполите на Варна Тауърс и многоцветна заря отвън ознаменуваха първите секунди, в които центърът отвори врати!
Специално, за да кръсти една от емблемите на Варна Тауърс – въртящият се ресторант Магнито Скай, пристигна Соломон Паси, който нарече търговско-развлекателния център „уникално чудо на архитектурата и пример за безграничен размах на фантазията”.
Организаторите на събитието по официалното откриване предложиха на посетители през първите работни дни поредица от забавни атракции и културни събития: парад на ретро автомобили и последен модел возила марка „Мерцедес”, които обиколиха самите атриуми на Варна Тауърс, изпълнения на артисти от танцови, циркови и художествени школи, рисунки на стъкло, стрийт денс демонстрации и много други.
Открита бе благотворителна изложба на картини рисувани от деца, лекуващи се в Детска клиника по онкология и хематология към УМБАЛ „Света Марина”-Варна, като първият закупил картина бе известният със социалната си ангажираност български политик Соломон Паси. На площ от 120 кв.м. гостите на Варна Тауърс могат да разгледат и фотоизложбата „АртЕкстремно” - инициирана и заснета от „ANDARI photography and communications”.  До 15 януари 2011 г. посетителите ще могат да видят за пръв път в България модерни и екстремни кадри, заснети върху единствената по рода си, първа в България, лицензирана хеликоптерна площадка изградена върху сградата на западната кула на „Варна Тауърс”.  20-те фотографии, които се показват са направени на 72 м височина с призьорите-звезди на световния балет, участници на 24-тия „Международен Балетен Конкурс - Варна “ 2010.
Варна Тауърс бе домакин и на първата за морската столица официална премиера на бестселъра „Стъклен дом”. За представянето от София пристигна специално авторката Ваня Щерева, която посрещна своите почитатели и раздаде автографи в книжарницата на търговско-развлекателния център. Приятна изненада за присъстващите бе откритието, че освен че пише добре, Ваня Щерева и рисува отлично. В Арт Центъра на Варна Тауърс, нашумялата авторка нарисува върху стъкло красива коледна къщичка и остави на стената собственоръчно послание: „Да е живо изкуството!”.


Прочетено: 3966 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
следобедно спокойствие Алекс Флора Бургас 2009 Пази се Кафе Карамел Конкурс прическа Бургас 2009 Републиканска след ремонта Колоски на белом фоне Лалета ПАРЦЕЛ В ПАЗАРДЖИК Раковини във въздуха Подводен свят
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development