Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Партия ГЕРБ показва своите лица в региона



Ключови думи:
12 Октомври 2006, Четвъртък


Автор: Катя Касабова
Източник: вестник Фактор

Структурите са готови, три общини - Карнобат, Малко Търново и Приморско са без координатори, ще ги излъчат до седмица след задълбочен анализ на кандидатурите

Снимки: Иван Николов



    Регионалното ръководство на гражданското сдружение ГЕРБ ускори създаването на структурите по места, заради предстоящото учредяване на партията на 3 декември.     Бургас е сред водещите с страната, където процесът на строителстовото приключва далеч преди сакралната дата. Във всичките 13 общини, без Карнобат, Малко Търново и Приморско, вече са излъчени координаторите на сдружението. За тези три общини постъпилите молби     са повече от обичайното, затова се налагало задълбочен анализ, преди да се посочат имената на най-заслужилите.



    "Координаторите ще бъдат изключително ключови фигури. Върху тях е отговорността да пресяват хората, които ще бъдат включени в сдружението.Още повече, че бъдещите членове на партия ГЕРБ трябва да са членове на сдружението. И именно тази отговорност ще падне върху координаторите по места. В ГЕРБ е важно не количеството на членовете, а качеството им. Интересът е много голям и това усложнява работата ни по пресяването на най-подходящите. Освен това по места, има много самозванци, които се представят от наше име, спекулациите трябва да спрат", заяви регионалният координатор на ГЕРБ Димитър Николов.

   

    Той каза още, че при подготовката за създаването на партия подборът на кадрите ще е железен, много по-стриктен     отколкото при одобряването на молбите в гражданското сдружение.



    Повечето подробности около организацията на събитието в столицата през декември, вече са уточнени, дори се обсъжда и вариант за химн, чието звучене трябва да носи патриотичен заряд и да буди национална гордост. Знамето     ще бъде с познатата емблема, която съпътства турнето по учредяване на структурите на гражданското сдружението в страната. Тя е "Границите на България с ГЕРБ".



    В партията няма да допускат кариеристи и това изрично ще бъде посочено в устава. Целта е да влязат личности, доказали себе си като имена и готови да работят за България от сърце. На 3 декември партията ще излезе с готова политическа и икономическа платформа и ще покаже, че може да се явява на избори със собствени кандидати. Гражданското сдружение ще има контролираща функция на партията, и двете ще съществуват паралелно.



    Механизмът за изключване     ще е много опростен, за да може провинилите се да бъдат справедливо и бързо санкционирани.

В Бургаския регион координаторите са:

в Несебър - Георги Маринов

в Средец - Станимир Андонов

в Айтос - Даниел Орлов

в Българово - Йордан Йорданов

в     Руен - Хъкмет Сюлейман , строителен предприемач

Сунгурларе - Иван Русев, частен бизнес - търговия и транспорт

Созопол - Костадин Германов, частен предприемач, занимава се с интернеткомуникации

Камено - Радослав Балтаджиев, частен предприемач, управител на фирма

Царево - Евгени Николов, зъботехник

Поморие - Иван Алексиев, частен бизнес в областта на туризма



Търсете тези хора по места





Несебър - Георги Маринов,56г., юрист, семеен с две деца,

Мотивиран съм за победа



    - Господин Маринов, изглеждате скромен и благ човек, как ще се борите     в една реална предизборна война за града-държава Несебър?

    - Обичам непринудените, скромни и коректни хора. Затова никога не парадирам с външен вид и непремерени обноски. Роден съм в Обзор, но от 20 години живея в Несебър, хората ме познават и знаят колко "тежа".

    - С какво се занимавате?

    - В момента съм управител на туристическата база на УНСС в Равда.

    - Заможен човек ли сте?

    - Не бих казал. Разчитам на заплата, придобил съм и право на пенсия от системата на МВР. Тези средства са ми достатъчни, за да живея прилично.    

    - Предстои вашите политически противници да гледат биографията Ви - лична и професионална, под лупа. Дали няма да открият петна?

    -     Не, няма, 100% съм сигурен. А по отношение на скромността ми - така съм възпитан от годините в спорта. Променям се щом е необходимо да се докажа и съм мотивиран да победя. В подобна ситуация ще ме видите амбициран и енергичен.





Средец - Станимир Андонов,     31г., неженен, с висше икономическо образование

Давам от себе си коректност и почтеност



    - Какво Ви свързва с този малък град със затихващи функции?

    - Това е родното ми място и съм ревнив, когато някой опита да ме провикира с това, че е малък и със затихващи функции. Работих до преди една година в общината в Средец. Малко преди да напусна бях в отдела по общинска собственост, отговарях и предприсъединителните програми по ЕС. Сега работя като специалист "Продажби" в бургаска банка. Пътувам всеки ден.

    - Доста млад сте, познават ли ви хората в Средец, смятате ли, че ще ви търсят и че могат да ви се доверят?

    - Не бих искал да кажа, че съм популярен за всички поколения. Но съм убеден, че тези, които са идвали в общината и са търсили помощ или да им бъде свършена реална работа, са останали с добри впечатления от дейността ми като общински служител. Познавам и хората, и обстановката и градът като основен фактор за развитието на тази община.

    -     От какво се нуждае Средец?

    -     Първото - от млади хора, косвено от инвестиции, за да се върнат младите. Перспективата е към обезлюдяване на малките населени места и концентриране на населението в големите градове, заради възможностите за развитие на собствен бизнес. На Средец му трябва нов, съвременен, модерен облик. Има много неизползвани, но работещи варианти, които съм готов да реализирам. Имам потенциал.    

    -     Кой ви покани в ГЕРБ?

    - Дойдох сам. Защото виждам, че от години това е единствената алтернатива на властта - държавна и местна, вярвам че можем да променим нещата. Идеите, които изповядва ГЕРБ, са и мои. Но съм убеден, че ако искаме да ги осъществим, не бива да оставаме на нивото гражданско сдружение, а да се стремим към политическо представителство чрез партия.     Мащабите, с които расте гражданската част на ГЕРБ са огромни, тези хора трябва да бъдат поведени от истински лидери, а не манипулирани от случайни лица в политиката.        

    - Какво Ви каза Димитър Николов, че очаква от вас?

    - Коректност и почтеност. Смятам че ще отговоря на тези изисквания.





Айтос - Даниел Орлов, 36 г. , завършил е бизнесадминистрация, среден техник по селско стопанство, има семеен бизнес, с две деца.

Успял съм, но искам промяна за другите



    - Досега бил ли сте в политиката?

    - Да, от зората на демокрацията, дясно устроен човек съм.

    - Каква оценка бихте поставили на местната управа в Айтос и мислите ли, че бихте могли нещо да промените към по-добро?

    - Аз съм председател на Търговско-индустриалния бизнес клуб в града, той работи от две години,     уставът и целите му се покриват напълно с тези на гражданското сдружение ГЕРБ в частта за бизнеса и самостоятелността на личността,     частната инициатива, информираността на гражданите. Познаването на материята     и желанието ми да се случват нещата в Айтос, такива каквито аз и моите приятели ги виждаме,     ми дават повече смелост и възможности да искам промяна.

    - Айтозлии Ви познават, работите честно, имате свой бизнес, защо Ви     е да се главоболите с политика?

    - Защото както никога досега, съм обнадежден. В ГЕРБ влизат хора, които около 80% не са били членове на политическа партия досега! Започва да се изгражда партия по гражданска инициатива, това са хора, които са се разочаровали и от дясното, и от лявото, и от центъра. Затова хората искат да бъдат активни, защо да не се включа?! Ако ние не го правим, излиза че чакаме тези, които се провалиха, отново да ни яхат.     Построил съм си къща в Айтос, тук са корените ми, бизнесът ми е добър - занимавам се с производство на цветя и озеленяване, нямам намерение да напускам града. Затова не ми е все едно.

    - Питах ви дали мислите, че общината се управлява добре.

    - Хората тук коментират наболели проблеми, за които държавниците остават глухи. Има много да се работи неформално и ще ви кажа точно какво имам предвид - при условие, че две трети от населението е българско, не може една втора от общинските съветници да бъдат членове на ДПС. Процентното взаимоотношение трябва да се нормализира. Хората негодуват от статуквото, а в същото време не гласуват около 40-45%. Това е делът на     обезверените, които не виждат алтернатива, не виждат личности, на които да повярват, за да идат до урните. Но те искат да видят, че работим за тях, за да ги поведем.





Българово - Йордан Йорданов, 45г.,     завършил е корабостроене, школата за запасни офицери, бил е пом.-капитан, има и педагогическо образование, семеен, с две деца:

Не станахме бунище на "Нефтохим", но заслужаваме повече



    - Приличате повече на морски човек, какво правите в Българово?

    - Роден съм, живея и работя в Българово. Макар че съм бил моряк, че съм офицер от запаса и владея техниката на корабоводенето, реших че призванието ми е да се върна тук, от 14 години произвеждам плетени мебели от ракита, ратан и бамбук. Но с това приятно занятие не се изчерпват моите амбиции., защото винаги съм се вълнувал от процесите, които се развиват в политиката.Покрай работата ми, все съм обкръжен от приятели, познати, съграждани, които с готовност стават част от реализацията на идеите ми.

    -     За медиите името Ви звучи познато от годините на Жан Виденовото правителство, сега всички ще се чудят защо Ви помнят.

    -     Това беше периодът, когато "Нефтохим" трябваше да изгради депото за твърди технологични отпадъци край града ни. Все още не бяха познати обществените обсъждания, не знаехме как да постъпим, за да защитим населението. Затова поведох Инициативен комитет, който с подписка и с твърда декларация се противопостави на проекта. Не допуснахме да ставаме бунище. Другото, с което може би ме помнят е, че се включих в идеята да         възстановим     църквата в Българово - една историческа светиня на българското православие. Организирал съм и други граждански мероприятия, свързани с чистотата, за посрещане на юбилейните годишнини на училището, на читалището.

    -     Значи не е било нужно някой да гарантира за Вас, когато сте подал молбата си?

    -     Не, не, моят главен поръчител е Даниел Орлов. Сериозен и оправен човек, с него сме имали обща работа и си говорим не     само за бизнес, но и за това, което може да се направи като цяло за градовете ни. Аз контактувам с всякакви хора в Българово, вече имам 9 молби от желаещи с добра репутация, които чакат да се включат с нетърпение, искат да работят, познавам ги, читави са. Ще донеса за проверка молбите им утре, но аз съм този, който най-добре ги познава и ще се застъпя за тях. Другата седмица ще направим клуб и първото, което ще получат съгражданите ни, е банкомат. Все още нямаме такъв.

    - Невъзможно е,     още по време на местните избори през 2003-а, един известен банкер от средите на БСП обеща на кандидат-кметицата ви Ирина Иванова банкомат.

    - Да, но още го няма. Аз ще донеса, защото съм редовен клиент на една голяма бургаска банка. Харесва ми, че формите, с които помагаме,     могат да бъдат различни. Това е възможността чрез гражданската част на ГЕРБ да се запази меката обвивката на твърдото партийно ниво.



"Фактор" ще продължи представянето на водещите личности на ГЕРБ по места


Прочетено: 2327 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Пони тоже кони Етнографски музей Бургас Колоски на белом фоне АЗ ПЕПИТА газ 2 коледни песни Републиканска след ремонта Раковини във въздуха Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ Цвете
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development