Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Йоан: Бургас е столица на цветята



Ключови думи:
26 Април 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор



Така кметът на Бургас определи влиянието на международната цветна изложба за града ни пред журито и участниците в 24-та "Флора Бургас-2007".

Няма нищо по-хубаво от традицията. И според нея пет дни в годината Бургас е цветна градина, в която всеки от нас намира на какво да се възхищава, каза още Йоан Костадинов при откриването на цветната изложба. И припомни, че дори в най-трудните години общината е намирала сили да подържа редовно изданията на цветната изложба.

Пак по традиция, преди първите посетители да разгледат изложбените халета, над тях в небето полетяха ято гълъби и балони.

Тази година Флората привлече 81 фирми от 9 държави. Много от постоянните изложители вече приемат Приморския парк на Бургас като свой дом. Всяка година те водят тук нови фирми, които стават съпричастни към изложбата. Трябва да добавим - и към най-актуалните въпроси, които вълнуват обществото. Тази пролет изложителите са изписали с цветя "Не сте сами!"- подкрепа към медицинските ни сестри в Либия

Освен красиви преживявания сред великолепно аранжираните кътчета, изложбата има и конкурсен характер.

Успоредно с нея в Бургас се провежда и научна конференция. Една от темите тази година е "Историята и изграждането на бургаския парк и на Флора -Бургас".

Цветята в нашия град украсяват все повече паркове и градини.Те навлязоха в нашите домове, станаха неизменна част от живота ни.А присъствието на зеленина и цветя винаги облагородява нравите.Остава да ни научи и     как да пазим природата край себе си по-чиста.

От Димка Ташкова


Прочетено: 2833 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
хотел приморец нощен бряг камини ЕЛЕКТРИЧЕСКИ Spirit of Burgas Лампа камини всичко за отопланието Созополски къщи майк Община Бургас Пластири за отслабване Hoodia (Худия) Стилът на знаменитостите коте
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development