Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Заложихме честта си в каузата Партия "Бургас"



Ключови думи:
07 Юни 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор



Инж.Росица Младенова е зонален мениджър на водеща козматична компания. Родена е в Кюстендил през 1967г., живее в Бургас от 17 години, омъжена е тук, има две дъщери Яна и Ива. Завършила е висше техническо образование - машинен инженер.

Чувства Бургас като свой роден град, защото по-голямата част от съзнателния й живот е преминал тук. "В Бургас срещнах голямата си любов, създадох дом, познавам хората като манталитет, зная от какво имат нужда и какво им тежи, зная как могат да се променят нещата в полза на всички", казва инж.Младенова, която е сред инициаторите за учредяване на новата партия "Бургас".

Снимка Станислав Ярмин




От Катя Касабова

- Госпожо Младенова, вашето име е популярно и уважавано сред хората, които държат на перфектния си имидж в обществото. Сама за себе си вие сте преуспял човек, защо ви е да се ориентирате към партия?

- Защото искам не само хората, които ме познават като присъствие и опит да живеят по-добре, искам да предам своите знания и практически способности на повече бургазлии. В случая не става въпрос за впускането ни в политиката в нейния класически, познат досега вид да се управлява на всяка цена в лична и корпоративна полза. Сред съидейниците ми в Инициативния комитет има бургазлии, които не са изкушени само от политиката, а са готови да работят за града си и приемат това като висока чест     - това са адвокати, доктори, бизнесмени, инженери, общественици, от различни прослойки са.

- Богати ли са жените на Бургас?

-     За съжаление не особено. И може би това оказва влияние върху тяхното его. Пътувала съм служебно в доста от развитите европейски държави и мога да преценя какво им липсва на бургаските жени, за да имат повече самочувствие и увереност, че с нищо не отстъпват от европейките. Искам да     повярват, че с малко усилия можем да бъдем равнопоставени и да станем по-богати.

- Кой ви запали за идеята "Бургас"?

- Обади ми се г-н Ваклин Стойновски, също така и Йордан Георгиев, когото познавам още от студентските ни години. Георгиев разбира освен от истинското строителство, още и от партийно строителство. А със Стойновски     се знаем отблизо вече две години, защото с него сме имали много съвместни проекти. Организирали сме не едно представяне по различни поводи и за градските празници. Той е изключително коректен човек и партньор. Първото ми впечатление от него беше поразително. Потърсих го, за     да предложа съвместно обществено мероприятие. Не само не срещнах отказ, както често се случва при хората с подобна заетост като неговата, които дори не те изслушват щом иде реч за публично събитие, от което не се печелят пари, а само симпатии и благодарности, той реагира веднага с думите:"Как не съм се сетил по-рано за такава съвместна изява - групите ни имат един и същи таргет". Говоря ви за хората, които държат на своя външен вид, същите от своя страна, понеже са изградили лично светоусещане за естетика, държат и на качественото прекарване на своето свободно време. А съотношението между качеството на предлаганите от г-н Стойновски услуги и цената, която заплаща клиентът, са адекватни.И смятам, че няма да се намери бургазлия, който да ме опровергае.

- Какво решихте по време на първото събиране на Инициативния комитет на партията преди седмица?

- То не беше първо и не се видяхме, за да се запознаваме и да се убеждаваме, че има нужда от партия на Бургас. Заседанието ни беше нужно по закон, за да се приеме декларацията с целите на партията, уточнихме организационните задачи преди предстоящото учредително събрание.

- Ще се разрасне ли тази партия и в други населени места от страната?

- Не, това е партията на Бургас, на всички бургазлии и затова няма да бъде ситуирана в политическия спектър вляво, дясно или център. Тя си е на Бургас и затова вярваме, че ще има достатъчно много последователи, които ще ни повярват. Амбициите ни са да имаме солидно присъствие в Общинския съвет, но първо и най-важно е да се представим достойно на местния вот есента.

- За колко общински съветници ще се борите?

    Колкото и нескромно да ви звучи, ние ще се стремим сега да изпратим в местния парламент качествени представители, които до следващите избори след 4 години да издигнат авторитета ни и да създадат условия за поне два пъти по-голямо присъствие. Партия"Бургас" няма да е еднодневка. Заложили сме честта и имената си, за да градим основите на нещо, което ще пребъде и затова целите ни не са краткосрочни, гледаме в бъдещето. Така както доказва с действия и главният инициатор Ваклин Стойновски. Повечето му проекти са насочени в бъдещето.    

- Не сте ли се изкушавала да членувате в други партии досега?

- Не, защото не срещнах друг лидер или програма, които да ме мотивират, за да посоча твърдо, че искам даден съветник, депутат или партия да бъдат моето политическо представителство. Но сега реалностите са други - партия "Бургас" не е политика, а кауза за всички бургазлии.        


Прочетено: 1981 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Pepi Черноморец-Поморие ograda Флора Бургас 2009 КРАСИВИ И ПОЛЕЗНИ НЕЩА! Конкурс прическа Бургас 2009 Неизползваната жп линия в парк Пролет, кокичета сред тухли Жреци на музите 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development