Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Ще издигнем свой кандидат за кмет на Несебър



Ключови думи:
14 Юни 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор

Притокът на избиратели от вътрешността показва, че другите претенденти за местната власт започват с голяма лъжа, казва председателят на партия ДЕЛА Атанас Терзиев

От Иван Трифонов



- Г-н Терзиев, вие сте първите, които пробиха драконовските критерии в променения закон за политическите партии - регистрацията на         "Дела" в Софийския градски съд е факт, ставате част от политическия живот. Какво е мнението ви за политическата обстановка в страната? Свидетели сме на корупционни и вътрешнопартийни скандали, оставки на министри, разцепление в дясно.

- Регистрацията на Дела     е факт и ясно показва сериозността на нашите намерения. Сравнително краткото време, за което получихме легитимация, доказа, че сме изградили стройна организация, която ще се справи с редица предизвикателства, които ни предстоят. Именно последиците от досегашната политическа обстановка в страната и региона доведоха до създаването на Дела, както и на други нови формации и бъдещи партии. Корупционните скандали са само малка част от действителната картина. Ако опишем “далаверите",     които са обществена тайна, ще направим криминален роман с невиждан размер и очакван край. Оставките са хубаво нещо, което обаче е безсмислено, защото отново се назначат така наречените “номенклатурни кадри". Разцепление в дясно няма, защото до момента не съм видял да има единно дясно. В България ляво, дясно и център отдавна са се слели. Политическият ни живот един български миш-маш. Що се отнася до нашите слоугъни, аз не смятам, че ще изненадаме хората с нещо ново, защото много от тях са издигани от всички партии. Но разликата е в това, че ние им вярваме и ще се стремим с всички сили да ги изпълняваме.

- Смятате ли, че трябва да има предсрочни парламентарни избори и ново правителство?

- Наистина през последните месеци се афишират такива предложения. По мое мнение те се захранват най-вече с набирането на инерция на ГЕРБ, а тяхното желание е продиктувано от това да не изтърват момента. Налице е народно недоволство от смешната, проядена от корупция     и предателска тройна коалиция. Моето мнение обаче е, че България не е готова за парламентарните избори, от които има нужда.

- Какви са основните послания на ДЕЛА?

- Смятам , че те най-ясно личат в нашия девиз : Всеотдайни в делата , задружни срещу кражбата и лъжата ! На своя пленум в Бургас БСП излезе с декларация за недопускане на новосформираните политически партии да участват в местните избори наесен преди да са се явили на избори за парламент.

Парадоксалното предложение показва паническия страх на управляващите от наказателния вот на избирателите срещу тях и от новите партии, които са носители на общественото недоволство. Ако     успеят да прокарат абсурдното си предложение в закона за местните избори, това ще означава, че ще бъде ограничено правото на българите да упражнят своя граждански. Бих искал да им припомня на БСП, че годината е 2007-а и че времето на тоталитарния стил на управление отдавна остана историята.

- В кой сектор от политически спектър се идентифицира партия "Дела"?

- Предвид мнението, което изразих за политическия спектър у нас като цяло, засега ще оставя този въпрос отворен и се надявам нашите действия в бъдеще да дадат правилния отговор.

- Как ще участвате в местните избори наесен - сами или в коалиция, само с листа с кандидат-съветници или ще издигнете кандидатура за кмет?

- Естествено, че ще участваме със самостоятелна листа и няма да влизаме в коалиции. Ние ясно сме заявили, че няма партия, с която да се коалираме. Ако имаше такава, която да защитава идеи, сходни с тези на Дела, тогава нямаше смисъл да се впускаме в политиката, щяхме да подкрепяме тази партия.     И ако някой попита чия е заслугата за идването на партия Дела, ще му отговоря - на всички некадърни, лъжливи и крадливи политици и висши държавни и общински служители. Имаме човек достоен за кмет на Община Несебър и ние ще издигнем неговата кандитатура.

- Как ще мотивирате избирателите да гласуват, видяхме какво стана на изборите за европарламент? Избирателната активност бе едва 29 %.

- Тя и за президентските беше доста ниска. Това естествено е следствие от цирка на политическата сцена и нерадостното социално положение на мнозинството от българския народ. Ние трябва да убедим избирателите , че сме различни от досегашните партии , че за да се промени статуквото са необходими нови , млади хора с нужната мотивация и хъс за работа. Човек ако е недоволен от нещо, естествено е да се стреми да го промени.

- Хората не излизат да гласуват, защото загубиха вяра в политиците. С какво партия Дела се отличава от останалите политически формации? Как ще обедините хората около себе си и ще спечелите гласоподаватели?

- Ние не сме от т.нар. “професионални политици", а сме хора, обединени от идеята Дела. Голяма част от нас имат собствен бизнес, който не е зависим от партийни кръгове или неясни корпоративни интереси, нещо което е често срещано при другите партии. Формирането на Дела като регионална партия и необвързаността й с други партии с централи в столицата, я прави интересно явление. Широкото разясняване на идеите на Дела ще ни помогне да обединим максимум хора за нашата кауза. Естествено е да има голяма доза скептицизъм, но ние излизаме пред хората с открити лица и сърца и гарантираме, че няма да ги подведем.

- На преден план излиза проблемът с регистрацията на "нови избиратели", най-вече в богатите морски общини. Става дума за работниците, които идват от вътрешността на страната и имат право да гласуват. Излиза, че временни пришълци могат да изберат кмет и мнозинство в общинския съвет.

- Това е факт, който заслужава сериозно внимание и вземане на решения от страна на управляващите. Недопустимо е да се позволи хора, които не са от съответните общини да решават бъдещето им. Питам - какво очакваме от такива хора в бъдеще, щом започват мандата си с лъжа още по време на изборите? Ние сме твърдо за закон, гарантиращ правото на местните хора да избират местното управление.

- Кои са проблемите на община Несебър, чието решение не търпи отлагане?

-     Липсата на център на града и сграда на Община Несебър. За мен е смешно и жалко, че град с такава история и световна туристическа дестинация     няма център, а общината се помещава във вход на жилищен блок. Толкова години не се намери кмет и Общински съвет да решат този проблем на фона на смайващите за българските стандарти бюджетни средства. Тромавата и подтискаща общинска машина също е голям проблем. В момента работната обстановка в общината не е напълно нормална и това е обяснимо. Служителите са претоварени с работа, десетки хора ежедневно чакат на опашки по гишетата. Това води до дискомфорт както на служителите, така и на гражданите. Трябва да се увеличи щата на общинските служители, това ще доведе до по-добро и бързо обслужване. Трябва значително да се повишат заплатите на общинските служители предвид отговорната и обемна работа. За да не ги виним, че се корумпират. Тези действия ще са в полза на гражданите и няма да дават основание на общинските служители за недоволство от напрегната работа. Някои от съставните селища са с отчайващо лоша инфраструктура. В центъра на с. Тънково има неасфалтирани улици сякаш сме в 19-и век. Селата Гюльовца и Оризаре се нуждаят от пречиствателни станции, за които са чували обещания, но     нищо не се прави. Мога да продължа с проблеми от различно естество, но трябва да остане място и за други статии във вашият вестник.

- Вие какво ще обещавате по време на предизборната кампания?

- Ние ще обещаем само това, което можем реално да изпълним, а не като като масовите претенденти да развяваме крилатата фраза “Никой не може да ти даде толкова, колкото аз мога да ти обещая".

- Колко съветници ще имате в Общинския съвет?

- Надявам се толкова, колкото са необходими на Община Несебър да бъде това, което трябва да е - водещ туристически и културен център на българското Черноморие, с висок жизнен стандарт и образцово работещи общински структури.


Прочетено: 2069 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Строителна фирма ES.TI.&.aDDesign ЕООД Черноморец-Поморие Гиацинт ПАРЦЕЛ В ПАЗАРДЖИК Заслон в местност Живия огън Поглед към Бургас през залива Един рицар в Париж от Бутик Вила Колор-къща за почивка в Троянския балкан Ремонтира носачи BMW Пластири за отслабване Hoodia (Худия) хотел приморец Кукерландия 2011, Ямбол
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development