Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Несебър е апетитна хапка за софиянци, ще го върна на местните хора



Ключови думи:
16 Септември 2007, Неделя


Автор: Борислава Георгиева
Източник: вестник Фактор

Ще кажа СТОП на корупцията в общината, категоричен е кандидатът за кмет на ГЕРБ Георги Маринов

За Георги Маринов - кандидатът за кмет на ГЕРБ за община Несебър казват, че е човек на делата, морала и дълга. 
58- годишният Георги Маринов е свързал целия си съзнателен живот и професионален път с Несебър. Качествата, които оценя в себе си са висок дух, воля и упоритост. Завършил е “Международен туризъм" и “Право". Работил е в системата на МВР 20 години. Бил е зам. началник на РПУ Несебър до 2004 г. и председател на футболен клуб “Несебър". В момента е управител на базата на УНСС - Равда. Семеен, с две деца.

- Г-н Маринов, ГЕРБ издигна кандидатурата Ви за кмет на Несебър. Досега не сте участвали в местната власт и никога не сте бил кандидат дори за съветник. Защо сега решихте да влезете в политиката?
- Близо 20 години моята професия бе да работя за справедливост. В един момент от живота си човек разбира, че за да има справедливост не е достатъчно да наказваш лошите. Трябва да направиш нещо и за добрите. Като кмет на Несебър моята цел ще е да създам правила, които да важат за всички - независимо дали са крупни бизнесмени, общински съветници или обикновени хора. На всички ни омръзна да гледаме, как Несебър За съжаление през годините Несебър се възприема като символ за "апетитна хапка". В общината навлязоха масово прекалено много хора, с големи бизнес интереси, които нямат нищо общо с Несебър - пловдивчани, софиянци.... Обидно ми е на града да се гледа като на стръв и модел за корупция. Защото такива хора имат една единствена цел - да извлекат за кратко време максимално ползи от общината, без да им пука за бъдещето ни.
- Как смятате да се справите с това, все пак големите икономически интереси са синоним на мощ и сила?
- Достатъчно е новото управление да има куража да каже силно и ясно: СТОП на корупцията. Имам силата и твърдостта да се справя с това. Не желая името на общината да бъде синоним на корупция, незаконни сделки и заменки на имоти. И ще бъда непоколебим в това отношение.
- Да, но отстрани Несебър изглежда преуспял град с преуспели хора.....
 - Аз искам да бъде така. Но Несебър има своите конкретни проблеми и те трябва да бъдат решени, за да планираме развитието си с поне десет години напред. До момента няма план за развитието на града. Време е да го създадем. Хората на общината имат право да получат по-сигурно ежедневие, по-чист и подреден град, принципно управление и ангажираност от своя кмет. 
 - Какво е едно от първите неща, които бихте предприели, ако влезете в кметския кабинет?
- Веднага бих пуснал единна телефонна линия, на която гражданите да могат да подават сигнали при некомпетентно и лошо обслужване. Линията ще е място, където те ще могат директно да отправят към мен въпроси, да споделят впечатления и оплаквания от нередностите в техния район. Така ще получавам сигурна и обективна обратна връзка, ще зная към какво трябва да се насоча и над какво да работя приоритетно по време на мандата.
-Кой е най-болния проблем на общината?
- Инфраструктурата, разбира се. В нашата община строителството изпреварва развитието на инфраструктурата. Общината ни се нуждае преди всичко от цялостна пътна мрежа, увеличаване капацитета на пречиствателната станция, канализацията и електроподаването.
-Кое от вашия професионален опит бихте пренесал в общинското управление?
Правилото, че нямаш право да ощетяваш хората. Гражданите не само имат задължения към общината, към държавата, но имат пълните права върху тях. Кметът не е повече от гражданин - пръв сред равни. Управляващите са длъжни да създадат условията всеки човек да се чувства комфортно и уютно в града си. Дали на улицата или вкъщи - няма значение - човек трябва да е спокоен, че някой друг - в лицето на общината и на кмета мисли за него. Ако в  държавата няма ред, да започнем от тук - от нашия град. Ще дам пример за реда. Ред е - да не ощетяваш тези, които нямат. Да не нарушаваш личното пространство на другия. Да си справедлив и състрадателен към слабия. Не можеш да искаш невъзможното от пенсионерите и инвалидите, които имат много по-малко средства и възможности за справяне с ежедневието. За тях дори средствата за предвижване са ограничени . Трябва да бъде изградена подходяща и достъпна инфраструктура ,като се започне от общината, обществените сгради , училищата . 
Основна роля на новото общинско управление ще бъде запазването автентичността на Несебър. Необходимо да бъдат изградени паркинги и да не се допускат коли в старата част на града ,както и да се подобри  пропускателния контрол с цел съхраняването на Несебър. 
-Каква кампания ще правите?
-Ще заложа на срещи с хората. Това ще е моята кампания. И затова ще си говорим с моите съграждани - как живеем сега и какво да направим, за да живеем по-добре. Важен е човешкият контакт.
-Каква е вашата цел в предстоящата кампания?
- Да спечеля, разбира се и да не позволя нито едни глас, даден за мен да отиде напразно. Всеки, който ми повери доверието си, нека бъде сигурен, че то отива за реалното постигане на това, което предлагам.



Прочетено: 2240 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ С ДВА ПИСТОЛЕТА 4 л./мин, гаранция, сервиз. DFP325 SERAFIMOV SYSTEMS -2720 ЛВ. Залез Флора Бургас 2009 моите цветя Вече съм голяма зад облаците плахо наднича... Роза АЗ Конкурс прическа Бургас 2009 камини 1
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development