Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Спорт // Bourgas.Org // Несебър // Футбол // Спорт други // Масов спорт
Доволен съм, че за кратко време постигнахме добри резултати с Несебър, споделя селекционерът на „делфините”

Димитър Стойчев: Георги Танев възобнови Нефтохимик



29 Март 2011, Вторник


Автор: Кирил ЕВТИМОВ

Димитър Стойчев разкрива пред наште читатели как се развива тимът на Несебър в Източната Б група, откакто той пое отбора през месец Януари. 50-годишният специалист споделя и мнението си за вече покойния Жоро Танев, с когото работиха заедно в Нефтохимик Бургас.


Димитър Стойчев разкрива пред наште читатели как се развива тимът на Несебър в Източната Б група, откакто той пое отбора през месец Януари. 50-годишният специалист споделя и мнението си за вече покойния Жоро Танев, с когото работиха заедно в Нефтохимик Бургас.

- Господин Стойчев, през изминалия кръг победихте Светкавица в Търговище, където по традиция се играе доста трудно, вашият коментар за срещата?
- Напълно сте прав, че се играе трудно в Търговище. Местният тим е доста добре обигран и комплектован. Повечето от състезателите играят заедно там повече от 3-4 години, което допринася за цялото това нещо , което казвам, а и самите резултати на Светкавица досега доказват моята теза, че там трудно се печелят точки. Но моят отбор игра изключително силно през втората част и успяхме да реализираме 2 гола, които да ни дадат победата. Също така аз наблюдавах цели 3 мача на противника и бях набелязах техните слабости, които ние използвахме в хода на двубоя.

- Вашата задача с ФК Несебър бе да отлепите клуба от дъното и да се задържите в Б група нещо което вече е почти на 100% изпълнено. Какво предстои пред вас в следващите кръгове?
- Основното предизвикателство с което аз поех отбора бе наистина да го запазя в Б група. Аз и поради тази причина се хванах да помогна с каквото мога. За моя радост с оглед на вече спечелените точки и отказването на няколко клуба от участие основно от безпаричие, мисля си, че няма да има изпадащи, т.е. моята мисия е изпълнена. Относно отбора все още имаме много работа. Само през зимата ние привлякохме над 10 нови футболисти и сами разбирате, че се изисква време, за да може тези играчи да напаснат към стила и начина на игра, който желая да се практикува. Все пак радващо е, че за 2-3 месеца ние успяхме да постигнем добри резултати и се надявам и занапред да е така и да видя облика на отбора, който аз желая.

- Господин Стойчев, кой е фаворитът в Източната Б група според вас? Разградският Лудогорец изглежда най-близко до промоция в А група?
-  С оглед на завидните финансови възможностти тимът от Разград изглежда най-изявения фаворит за първото място в нашата група. Освен това те разполагат и с най- качествената селекция. Аз лично не виждам кой може да ги спре, а реално и никой не е афиширал, че ще се бори за А група. Може би Любимец таят някакви надежни, но Разград са твърдия претендент.

- През изминалата седмица в Бургас беше убит Георги Танев, човек, който вие много добре познавахте? 
- За мен това е много нелепа, много нелепа смърт и съжалявам за човека Георги Танев, тъй като аз го познавах много добре. Ние сме работили с него 1 година и смея да твърдя, че от него съм видял само хубави неща. Съжалявам, че по такъв нелеп начин си замина от този свят.

- Смятате ли, че именно Георги Танев е с главна заслуга за възобновяването на марката Нефтохимик в родния футбол?
-    Така е! След като закриха Нефтохимик, именно Жоро Танев поде идеята, да се върне отбора във В група, чрез лиценза на Атлетик. Той е човекът, който изигра най-важната роля през онзи момент.




Прочетено: 22032 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
571
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Tiffi Shop горноезеровски циганин кафето ми Кокили за Строители Флора Бургас 2009 Международен Семинар на фризьорите София Бургас, ФЛОРА 2009 залез над ез.Вая-Бургас.JPG Гимназия Раковски Флора Бургас 2009 Аз през деня не трябва да спиш!
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development