Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

IBM създаде биоразградими наночастици, които унищожават резистентни на лекарства бактерии



30 Април 2011, Събота


Автор: Марта РАДЕВА

IBM обяви първите биоразградими наночастици, които имат способността да откриват и унищожават резистентни на лекарства бактерии. Резултатите от изследванията на IBM разкриват нови видове наночастици, които се привличат от клетки на стафилококовите бактерии, резистентни към антибиотика метицилин.

По този начин те унищожават стафилококовите бактерии, без обаче да увреждат здравите клетки. Това откритие може значително да подобри ефективността при лечение и е един от примерите за способността на IBM да използва технологии за развитие и подобрение на медицината.
 
“Новите начини за лечение на заболявания, както и достъпността на здравните услуги в цял свят са от решаващо значение за здравето на населението” смята д-р Даниел Грул Research Staff Mamber, IBM Research Almaden. IBM инвестира 6 милиарда долара годишно за проучване и разработване, като голяма част от тази сума се влага в сферата на здравеопазването.
 
IBM има дългогодишна история в създаването и свързването на системи, за обмен на информация за пациента. За да отпразнува стогодишния си юбилей компанията създава “икона на прогреса”, която представя приноса на IBM към борбата със заразни болести и приноса към световното здраве. От първия апарат за разделяне на кръвта на съставките, който доведе до лечение на левкимия, първият сърдечно-белодробен апарат, който поддържа пациента в будно състояние по време на операция, до ексимер лазер, използван в очна хирургия LASIK, IBM прави сериозен принос в сферата на здравеопазването и естествените науки.
 
Един на всеки осем жители, живеещи на Земята днес, ще бъде на възраст над 65 години през 2030 г., над един милиард хора са с наднормено тегло и 388 милиона души ще умрат от хронично заболяване през следващите 10 години. Затова в днешни дни IBM се фокусира върху подобряване на здравеопазването, помагайки на цели държави като разработи нови модели за предоставяне на здравни услуги, обединяващи здравна информация и детайлен анализ на медицински данни.


Прочетено: 15984 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
588
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Лампа Мото клуб Тавия  Eroapteka Pepi Конкурс прическа Бургас 2009 Аз Pepi тръби В атака
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development