Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Общината към Ваклин Стойновски



05 Май 2011, Четвъртък


Автор: Весела Йорданова

Съветникът Стойновски да прекръсти движението си на КАУЗА ПРОТИВ БУРГАС

След като Ваклин Стойновски гласува против създаването на Индустриална зона в Бургас, атакува ремонта на най-оживената и любима бургаска улица „Александровска” и направи няколко опита да саботира проекта „Интегриран градски транспорт” за 67 млн. евро,  кметът Димитър Николов смята, че е крайно време съветникът да прекръсти движението си „Кауза Бургас” на „Кауза против Бургас”.

От друга страна, кметът благодари на Ваклин Стойновски, че днес отново му предоставя повод да каже на бургазлии, че ще се возят на нови модерни автобуси, въпреки опитите на кандидати за местната власт да пречат на тази необходимост за транспортната схема на града .

Днешните изявления на съветника Стойновски, относно височината на автобусите работещи с метан, навежда на въпроса, дали интересите му не се пресичат с тези на известен автомобилен производител  от наша южна съседка.

Относно сигурността на автобусите, Община Бургас е посочила ясни критерии, съобразени с програма JASPERS, с които всеки производител трябва да се съобрази и е даден достатъчно дълъг срок тези изисквания да бъдат съобразени и внедрени при производството на превозните средства.

Община Бургас използва възможността отново да запознае и увери бургазлии, в качествата и модерните технически характеристики на новите автобуси, на които ще се возят до няколко месеца:

- Процедурата беше предварително обявена на интернет страницата на Агенцията за обществени поръчки още през ноември 2010 г. Документацията е съгласувана с Управляващия орган на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 г., в лицето на Министерство на регионалното развитие и благоустройство, и от Агенцията за обществени поръчки с писмо Изх. № 99-00-6-5278/07.04.11.

- Екип от външни консултанти и общински експерти положи огромни усилия и неколкомесечен труд по документацията за процедурата. Техническите параметри за доставка на превозните средства са дефинирани в рамките на предпроектното проучване, изготвено през 2009 г. от консултантската фирма ARUP, с подкрепата на финансов механизъм JASPERS.

- Автобусите трябва да отговорят на най-високите екологични стандарти (минимум EURO 5), да бъдат климатизирани, да осигуряват достъп за трудно-подвижни пътници, да съдържат информационни табла и възможност за монтиране на апарати от система за електронно таксуване, както и GPS апарати за проследяване на автобуса. В допълнение на това доставчиците следва да осигурят обучение и сервиз, както и резервни части.

- Новите автобуси ще предотвратят увеличававенето на вредни емисии във въздуха, ще увеличат средната скорост на движение на градския транспорт и ще предоставят много по-висок комфорт за гражданите и гостите на Бургас. Припомняме, че Бургас е първият град-модел в България с проект за интегриран градски транспорт и всички останали големи общини използват опита му, за да стартират тепърва подобни проекти.


Пресцентър Община Бургас



Прочетено: 8176 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Българско село ЛОНДОН Йордановден 2011, Бургас - от Тина ИЗКУПУВАМЕ Фирми : ЕООД, ООД, АД, ЕАД със Задължения + Освобождаваме от Солидарната Отговорност... 3 Флора Бургас 2009 Мото клуб Spirit of Burgas Черноморец Бургас Кокили за Строители и Атракции горноезеровски циганин пчела
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development