Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Синдикатите от Централна и Източна Европа – заедно за запазване на социалния модел в региона



КНСБ, Европа, България, Конфедерация
Ключови думи: КНСБ, Пламен Димитров, Социално икономически и политически преход
14 Май 2011, Събота



Президентът на КНСБ Пламен Димитров откри Международната  конференция Социално икономически и политически преход в страните от Централна и Източна Европа и ролята на синдикатите, която се провежда във Военния клуб, бул. Цар Освободител №7.


Президентът на КНСБ Пламен Димитров откри Международната  конференция „Социално икономически и политически преход в страните от Централна и Източна Европа и ролята на синдикатите”, която се провежда във Военния клуб, бул. „Цар Освободител” №7.
В конференцията взе участие президентът на Република България Георги Първанов, който приветства инициативите на КНСБ за почитане паметта на големия синдикалист и европеец проф. д-р Желязко Христов. и изтъкна съществената роля на КНСБ за утвърждаване и развитие на гражданското общество, за налагане на ключови промени в социалното и трудово законодателство, за твърдо отстояване и защита правата на работещите българи не само на масата на диалога, но при необходимост и на площадите.
Президентът на КНСБ Пламен Димитров представи вижданията на Конфедерацията за неотложни и бързи мерки за компенсация доходите на гражданите у нас, сега, в условията на растящи цени и инфлация. Той подчерта, че България се нуждае от изработване и приемане на редица законодателни промени за гарантиране основните синдикални права, а именно: правото на сдружаване, на колективно трудово договаряне и правото на стачка. КНСБ вече представи цялостна концепция за тези законодателни инициативи на председателя на Народното събрание Цецка Цачева, включително и изработения от Конфедерацията нов, усъвършенстван  закон за стачки и протести, който да замени досегашния ЗУКТС. Предстои да се потърси широк обществен консенсус за тях в срещи с различните парламентарно-представени политически сили.
След като внимателно изслушаха президента на КНСБ, лидерите и представители на най-големите синдикати от Централна и Източна Европа се включиха в целенасочени дискусии по отношение на социално-икономическите тенденции в региона. Те представят своите виждания за механизми и мерки за запазване модела на Социална Европа и възстановяване на икономиките чрез създаване на качествени и нови работни места.
Тематичните панели на конференцията и дебатите ще продължат до 18.30 ч., когато ще започне Тържественият Реквием – Концерт, в памет на проф. д-р Желязко Христов, д.м. – дългогодишен лидер на Конфедерацията до септември, 2010 г.
В събитието ще участват с приветствия и официални слова президентът на Република България Георги Първанов и министър-председателят Бойко Борисов.



Прочетено: 3384 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
зад облаците плахо наднича... тия бански нищо не скриват... моите цветя Конкурс прическа Бургас 2009 pepi Театър за драма. опера и балет, Бургас Конкурс прическа Бургас 2009 Божидара -спокойствие в морската градина pepi Машините на Леонардо грее грее
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development