Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

ДНЕС на протест срещу намерението за увеличение на цените на ел.енергията



29 Май 2011, Неделя



Движение „ДНЕС”, като представител на гражданите и техните общности, категорично възразява срещу планираното увеличение на цената на електроенергията от 1 юли 2011 г.

В условията на икономическа криза, крайно обедняване на все по-големи слоеве от населението и непрекъснато растящи цени на горивата, храните и други стоки и услуги от първа необходимост, дори минимално увеличение на цената може да се окаже непосилно за хората.
Подобно крайно недалновидно решение ще повлияе допълнително върху инфлационните процеси и ще влоши още повече финансовото състояние на българските граждани.
Апелираме към държавния регулаторен орган да не допуска увеличение на цените на електроенергията, а вместо това, да съдейства за изпълнение на исканията на гражданите, подписали организираната от „ДНЕС” подписка срещу произвола на монополистите.
При решение на ДКЕВР за увеличение на цените на електроенергията от 1 юли т.г. ще организираме активни граждански протести, съгласно гарантираните ни от закона права.
٭٭٭
Настоящата позиция е приета на заседание на ръководството на Гражданско движение „ДНЕС”, проведено на 28 май 2011 г., и ще бъде официално представена на вниманието на ръководството на ДКЕВР по време на среща, насрочена за 30 май 2011 г., понеделник, от 14.00 часа, в сградата на ДКЕВР.
По време на срещата „ДНЕС” ще представи пред държавния регулаторен орган позицията си по отношение формирането на енергийните цени и необходимостта от промени в нормативната уредба, уреждаща взаимоотношенията между потребителите и монополистите.
Срещата е закрита за журналисти. Участниците ще имат готовност за изявления след края на разговора. Предвижда се разпространение на пресинформация за резултатите от срещата.




Прочетено: 4458 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
GRAPHILLA 2009, Бургас Мишка Църква Св.Св. Кирил и Методи, Бургас Кедрите Роза Бургас, ФЛОРА 2009 ПЕПИ Йордановден 2011, Бургас - от Тина Мебелна Фабрика ДИЕЗ В парка
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development