Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Силвър Клуб стана шампион на Бургас в тазгодишното издание на Ариана Аматьорска Лига



Футболните звезди Златко Янков, Милен Георгиев, както и зам.кметът Костадин Марков наградиха финалистите в турнира на Ариана Аматьорска Лига в Бургас
Ключови думи: Силвър клуб, шампион, Ариана, Аматьорска Лига, Бургас, дузпи, Нефтохимик, финал, Литекс, Златко Янков, Милен Георгиев, турнир по футбол
01 Август 2011, Понеделник



Футболните звезди Златко Янков, Милен Георгиев, както и зам.кметът Костадин Марков наградиха финалистите в турнира на Ариана Аматьорска Лига в Бургас

Футболният отбор на „Силвър Клуб” стана шампион на Ариана Аматьорска Лига в Бургас, побеждавайки на финала „Русокастро” с 5:4 след дузпи. Решителният мач за титлата протече напълно равностойно и след равен резултат 2:2 в редовното време, „Силвър Клуб“ показа по-точен мерник при изпълненията на дузпи, с което триумфира като шампион на Бургас. За спечелването на трофея основен принос има бившият футболист на „Нефтохимик“ и „Локомотив“ София Малин Орачев, който поведе съотборниците си към крайния успех.
С достигането си до финала, и двата отбора придобиха правото да играят на големия финал на Ариана Аматьорска Лига във Варна между 2-4 септември. Всеки един от двата финалиста ще има шанса да представи подобаващо Бургас и да се бори за уникалната награда на Ариана – приятелска среща с шампиона на България, Литекс Ловеч.
Футболните звезди на Бургас Златко Янков и Милен Георгиев наградиха първите три места в турнира, а зам.кметът Костадин Марков връчи индивидуалните награди. На трето място завърши отборът на „Бастун”, който спечели малкия финал с 1:0 над „Фортуна”. Със сребърните медали се окичиха „Русокастро”, а купата и златните медали на шампионите бяха връчени от бронзовия медалист в САЩ’94 Златко Янков, и бившия футболистът на „Нефтохимик“ Милен Георгиев. Организаторите от Ариана бяха предвидили и четири индивидуални награди за най-добър вратар, голмайстор, феърплей на турнира и най-добра съдийска двойка. „Най-добър голмайстор” на турнира стана Петър Гунчев от състава на шампионите. За „най-добър вратар” бе определен Георги Желев от „Русокастро”, който завърши турнира с най-много чисти мрежи. Наградата за „феърплей” получи Свилен Киров от тима на „Бастун. Отличието се присъжда за най-коректна и честна игра в състезанието. „Най-добра съдийска двойка” стана тандемът от А-група Георги Ковачев и Станимир Илков. 
Турнирът Ариана Аматьорска Лига в Бургас бе седмият от
поредицата регионални срещи в рамките на непрофесионалното
футболно първенство на Ариана. Общо 132 отбора с над 1300
играчи се състезаваха за купата в града. От тях „Силвър Клуб ”
и „Русокастро” доказаха, че имат място на финала, след като бяха
най-убедителни през целия турнир. Футболни звезди от близкото
минало на „Нефтохимик“, „Черноморец-Бургас“ и „Черноморец“ (Поморие)
също взеха участие в надпреварата.

Футболните звезди Златко Янков, Милен Георгиев, както и зам.кметът Костадин Марков наградиха финалистите в турнира на Ариана Аматьорска Лига в Бургас

 

Преди финалния мач за титлата, Ариана организира демонстративен шоу мач между медии от Бургас и представители на общината. В медийния състав се включиха бившите футболисти Георги Чиликов и Милен Георгиев, докато за общинарите играха Пламен Крумов и Мирослав Косев. Двата отбора не можаха да излъчат победител, завършвайки 3:3.

Мачовете от турнира Ариана Аматьорска Лига в Бургас се превърнаха в истински спортен празник през изминалите дни за любителската футболна общественост в града. Над 5000 зрители наблюдаваха амбицираните за победа отбори, които показаха огромно желание за игра. Турнирът се провежда за втора поредна година. Тази година освен уникалната награда – среща с шампиона на България, Ариана отправя и друго предизвикателство към футболистите аматьори. По време на финалния турнир в морската столица най-продаваната бира ще предостави възможността на един аматьор сред всички отбори-победители в съответните градове да стане част от професионалистите. Талантът на турнира ще изкара няколкоседмичен пробен период в лагера на Литекс. Той ще бъде избран на базата на специфични критерии, с тристранно гласуване от представители на БФС, Ариана Аматьорска Лига и Литекс.
        
До момента регионални шампиони в Ариана Аматьорска Лига са отборите на „Ел Галактикос” (Стара Загора), „Даковците” (Плевен), „Рай-Комерс” (Пловдив), „Клетката” (София), „Бенефис 2011” (Благоевград), „Дунав 2010” (Русе). До началото на септември месец ще станат ясни победителите в регионалните състезания във Варна и Шумен, преди заключителния финал. Следващият турнир Ариана Аматьорска Лига ще се състои във Варна в два поредни уикенда (05-07 август, 12-14 август).




Ариана Аматьорска Лига в Бургас

Ариана Аматьорска Лига в Бургас

Ариана Аматьорска Лига в Бургас
Прочетено: 210693 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
10694
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Европейка ПАРЦЕЛ В ПАЗАРДЖИК отгоре е по-забавно и по-безопасно Божидара -спокойствие в морската градина Созопол - пристан pepi ХРИСТИ следобедно спокойствие успях!
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development