Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Спамът ще изчезне като понятие



23 Декември 2011, Петък



IBM Five in Five - представиха шести годишен списък, които имат потенциала да променят живота ни през следващите пет години. Five in Five е основан на пазарни и социални тенденции и нови технологии.

Пълноценно използване на кинетичната енергия, създавана от хората

Напредъкът в сферата на технологиите и възобновяемите енергийни източници ще даде възможност да се съхранява кинетичната енергия и да се използва за захранване домове, работни места и градове. Учени от IBM Ирландия търсят начини за създаване на електричество от океанските вълни с цел да намалят негативното въздействие върху околната среда при производството на ток. 

Повече няма да имате нужда от пароли

Вече няма нужда да създавате или да помните множество пароли за достъп до различни системи. В близко бъдеще ще бъде възможно да теглите пари от банкомата след сканиране на ретината например.
Интелигентните системи ще използват и обработват в реално време биометрични данни, уникални за всеки човек, за да подсигурят достъпа до лична информация и да увеличат сигурността.

“Четенето” на мисли вече няма да бъде само научна фантастика
 
Учени от лабораториите на IBM изследват как да свържат мозъка с устройствата, които човек ползва всеки ден - компютър или смартфон.
Учените в областта на биоинформатиката са проектирали слушалки с датчици, които разчитат електрическата активност на мозъка, с което да разпознават изражението на лицето, различните настроения и дори мислите. Технологиите на бъдещето ще бъдат използвани и в медицината за разпознаване и предотвратяване на различни мозъчни проблеми, като аутизма например.

Все повече хора ще имат достъп до информация и съвременни технологии

В Индия, с помощта на мобилни устройства и технологии за разпознаване на говор, IBM даде възможност на необразовани хора от провинциалните райони да предават информация чрез записани съобщения на телефоните си. Нарастващите общности ще имат възможност да използват мобилни технологии, за да имат достъп до информация и до услуги като дистанционно здравеопазване или мобилна търговия.

Нежеланата поща ще стане приоритет

След пет години нежеланите реклами ще изглеждат толкова персонализирани и съобразени с желанията ни, че спамът съвсем ще изчезне като понятие.
Специалисти на IBM разработват аналитична технология, която в реално време интегрира данни от всички аспекти на живота на човек, като информация от социални мрежи и онлайн предпочитания с цел предоставяне на полезно, персонализирано съдържание.



Прочетено: 4666 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
pepi Бургас., ФЛОРА 2008 аз Бургас, ФЛОРА 2009 През поколение pepi Хамали Грийн – Пренос и Транспорт къща Цъфнали череши Източен лопох цвят закачалки 2
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development