Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Екшън сцени вдигат адреналина на стрелците в Бургас



19 Март 2012, Понеделник



Един интересен съботен ден, наситен с висок адреналин и демонстрация на уникални стрелкови умения, организират за жителите и гостите на Бургас стрелците от Клуб по стрелба Виктори-Бургас.


Състезанието, в което участниците ще пресъздават сценарии за самоотбрана взети от реалния живот,  ще се проведе тази събота /17 март 2012 година/ на стрелбище „Капчето”. Повече от 40 стрелци от цялата страна ще се включат в предизвикателството по преодоляване на различни „екшън” ситуации. Те няма да имат право да използват професионално оборудване за стрелба, а ще разчитат единствено на индивидуалните си умения и инстинкти.
Правилата на турнира са много по-различни от тези на масовите стрелкови състезания в Бургас. Взаимствани са от IDPA- ръководният орган на спортната стрелба, която симулира начини за самозащита, прилагани в истинските случаи на опасност. Този спорт не цели да  излъчи най – добрия стрелец, а по – скоро подготвя участниците за различни ситуации, в които може да изпаднат, когато им се налага да използват огнестрелно оръжие за защита. Тези техники се използват основно от страна на правораздавателни служби, частни охранителни фирми и лица използващи огнестрелно оръжие за самоохрана.
Идеята да се проведе различно по рода си състезание е на младите стрелци от Клуб по стрелба „Виктори-Бургас”. Целта им е да популяризират стрелбата с пистолет като спорт, да привлекат съмишленици и състезатели, да бъдат излъчени най-добрите стрелци, които да представят Бургас в клубни и международни състезания.
Стрелковият спорт има своите традиции в България, но до момента Бургас отстъпва в тази област пред други градове, които имат добре развити местни клубове по спортна стрелба. Именно това е причината няколко запалени стрелци да основат „Виктори-Бургас” с желанието да открият и обединят всички споделящи тяхната страст към „барута и мишените” и заедно да развиват стрелбата на професионално и любителско ниво.
Настоящото състезание е първото от редица стрелкови мероприятия, които предстои да бъдат проведени в нашия град.
Парични и предметни награди ще мотивират допълнително желаещите да покажат умения по стрелкова самоотбрана.



Прочетено: 5562 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Графила 2009, Бургас Spirit of Burgas Флора Бургас 2009 Конкурс прическа Бургас 2009 Елена Данил Флора Бургас 2009 лека вечер Дантела Добро утро
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development