Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Младежкото НДСВ настоява за нов студентски кампус и специален закон за студентските градове



МНДСВ, Стефан Кенов, НДСВ, Студентския град
Ключови думи: МНДСВ, Стефан Кенов, НДСВ, Студентския град
13 Април 2012, Петък



На дискусия по инициатива на младежите от СДС днес в парламента се обсъдиха проблемите, мерките и визиите за Студентския град. ерия и престъпност.

По покана на СДС от страна на МНДСВ в дискусията участваха председателят на МНДСВ Стефан Кенов и секретарят Галя Славкова. Стефан Кенов подчерта, че позициите на младежите на НДСВ и на СДС съвпадат в много пунктове. Той представи визията на МНДСВ:

НДСВ винаги е отделяла първостепенно внимание върху образованието на младите хора и върху качеството на живот за тях.

НДСВ не веднъж изразяваше тревога за безобразията в Студентския град и невъзможността Столична община и управлението на държавата да се справят със сигурността и безопасността на студентите в Дървеница. След жертвите-студенти, които платиха безхаберното управление, вече е дошло време да си кажем истината. А тя е, че София, столицата на страната, културният и образователен център на България, няма свой Студентски камупс, а Студентският град е всичко друго не и студенстки. Само с мерки нищо няма да се промени. Нещата от гледна точка на сигурност, безопасност, собственост, възможности за наука и социална обезпеченост са напълно объркани.

Ние предлагаме да говорим за изграждането на нов, обособен самостоятелно, истински Студентски кампус, в който да се построят нови университетски сгради, лаборатории, библиотеки, спортни площадки, магазини, църква, салон за кино и театър, детски градини и т.н.

Предлагаме да има специален закон, в който да се уреди ясно собствеността, редът и правилата на Студентския кампус. Необходимо е с промяна на Закона за висшето образование да се постанови университетите да се  занимават само с наука и преподаване, а не със стопански нетипични за тях дейности /както банките нямат право да се занимават със стопанисване на имоти/.

Такъв модерен проект може да се разглежда и като стимул за създаване на БВП, защото в кампусът ще има бизнес инкубатори за млади хора и малки нови фирми в областта на иновациите.

Част от разходите на новия кампус могат да се осигурят чрез продажбата на старите блокове-общежития. Те могат да се ползват като общински жилища.

Старите университетски сгради също могат да се използват като бизнес паркове и да се приватизират.

Ако този проект за нов истински Студентски кампус беше стартирал преди две - три години, досега щеше да е готов и да носи приходи на общината. Той по груба оценка щеше да струва точно толкоз, с колкото олекна фискалният резерв през тези три години – около 4 – 5 млрд. лева. Сега обаче не само парите ги няма, ами и Студентският град тъне в пълен хаос, миз


Прочетено: 5586 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Алёша. 9 мая 2015 года Люцерна Бургас, ФЛОРА 2009 производител на мебели по поръчка- мебели,кухни,вградени гардероби,легла,секции,антрета,детски стаи,офис на конкурентни цени Флора Бургас 2009 Подводен свят Best friends Графила 2009, Бургас Заслон в местност Силкосия Предлагаме инкубатори за люпене на яйца аз Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development