Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Ватерполистите на “Черноморец” записаха победи при мъжете



18 Април 2012, Сряда



Само с две резерви в състава си отборът на Черноморец записа успехи в третия турнир от държавното първенство по водна топка за мъже.

Младите представители на бургаския тим победиха “Дръзки”/Варна/ с 8:7 и кандидата за бронзовите медали в шампионата “Арда” /Кърджали/ с 10:8. Единствената загуба черноморци инкасираха от “Левски” /софия/, отстъпвайки с един гол разлика за 11:12.
Както е известно четирима от състава на “Черноморец” учат и работят в столицата, поради което не могат да тренират с отбора в Бургас. Моментът за сработване на състава беше в първия двубой срещу “Левски”. Момчетата на треньора Петър Йонов владееха играта през целия мач и победата беше по силите им. Изгонването на Филип Кулаксъзов без право на смяна обаче обезсили отбора. Бургаският състезател, който е и рефер по водна топка, бе отстарнен за апостроф към съдиите Владимир Генов и Огнян Герасимов и “Черноморец” загуби с 11:12.
В най-тежкия мач срещу “Дръзки” от изоставащи с 5:8 “акулите” обърнаха резултата и триумфираха с победното 8:7. През второто полувреме играч на варненци бе изгонен за опасен удар и двубоят се реши в последните минути на четвъртата част, която бургаските ватерполисти взеха с 4:2.
Най-сладката победа “Черноморец” записа срещу амбициозния и с традиции във водната топка “Арда”. По пътя към бронза опитният тим от Кърджали, в който играят бивши национални състезатели, беше спрян от “голобрадите” ни момчета с 8:10.
“Доволен съм от играта на отбора, който бележи голямо израстване в тази възраст. Въпреки късата резервна скамейка момчетата се справиха. Те изпълниха тактическите указания и срещу опита и рутината отговориха с плувна подготовка и бързина. Мачовете се решиха именно в последните минути. Например четвъртата част срещу “Арда” ние спечелихме с 0:5”, заяви страши треньорът на “Черноморец” Петър Йонов.
С този трети турнир всички отбори в мъжкото първенство изиграха по един мач всеки срещу всеки. Битката в шампионата продължава в следващите кръгове.


Прочетено: 5588 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Следобедно кафе Spirit of Burgas Община Бургас хубава вечер моите цветя майк Изгрев Лампа ПЕПИ жълто и сиво 2
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development