Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Култура и изкуство // Хора // Маневра // Бургас // Bourgas.Org // Туризъм // Община Бургас // Звезди
Eдин от най-емблематичните изпълнители на рап и хип-хоп сцената идва в Бургас

Busta Rhymes и Tinie Tempah откриват SPIRIT of Burgas



Busta Rhymes продължава да е сред водещите имена в световната рап и хип-хоп музика
Ключови думи: busta, rhymes, рап, tinie, tempah, spirit of burgas
08 Май 2012, Вторник



Busta Rhymes, един от най-емблематичните и скандални артисти на американската рап и хип-хоп сцена, и Tinie Tempah, най-популярният английски рапър напоследък, поставят началото на главаната сцена на SPIRIT of Burgas на 3 август. Петъчната вечер на най-големия музикален фестивал в България буквално ще взриви всички фенове на силната рима първо с лондонското откритие на 2010-та, след което едва ли ще има меломан, който да пропусне лошото момче на Бруклин.


Busta Rhymes, един от най-емблематичните и скандални артисти на американската рап и хип-хоп сцена, и Tinie Tempah, най-популярният английски рапър напоследък, поставят началото на главаната сцена на SPIRIT of Burgas на 3 август. Петъчната вечер на най-големия музикален фестивал в България буквално ще взриви всички фенове на силната рима първо с лондонското откритие на 2010-та, след което едва ли ще има меломан, който да пропусне лошото момче на Бруклин.

Тревър Тахием Смит Младши, както е истинското име на Busta Rhymes (от англ. ез. bust a rhyme, взривявам с рими), е роден на 20 май 1972 г. Макар и след броени дни да навършва 40 години, той продължава да е сред водещите имена в световната рап и хип-хоп музика, като съвсем наскоро бе номиниран в две категории на последното издание на наградите Grammy с песента си “Look At Me”.

На 17-годишна възраст сформира групата, Leaders of the New School (LONS), която прави първите си записи в студиото не на кого да е, а на ветераните Public Enemy. След обединяването им с Native Tongues Posse и съвместната им работа с A Tribe Called Quest, през 1991 г. излиза първият албум, в който Busta Rhymes участва, A Future Without Past. Две години групата издава вотрият си и последен албум, T.I.M.E. (The Inner Mind’s Eye), като по това време Busta Rhymes изпъква сериозно пред останалите от групата и съвсем логично през 1995 г. подписва договор с Flipmode Records, по-късно и с Elektra и започва самостоятелна кариера.

През 1996 г. излиза първият албум на Busta Rhymes, The Comig, в който влизат тракове като „Woo Hah! Got You All in Check” и “It’s Party”, които му носят и първата Grammy номинация за Най-добър рап изпълнител. Малко след The Coming излиза и When Disaster Strikes…, за да се стигне до безспорният му първи солов мега успех с албума от 1998 E.L.E. (Extinction Level Event): The Final World Front.

През 2006 г. Busta издава най-успешният си албум, The Big Bang, от който продава над 209 000 копия само за първата седмица и веднага влиза в челните позиции на The Billboard Top 200. В албума са сингли като „Touch It”, „I Love My Bitch”, „New York Shit” и „In The Getto”, а сред артистите, с които Rhymes работи са: Dr. Dre, Kelis, Will.I.Am и Swizz Beatz.

Tinie Tempah. Появата на So Solid Crew е значим момент за много от фенове на Garage вълната във Великобритания. За 12-годишния Patrick Okogwu, истинското име на Tinie Tempah, това се оказва ключов момент. Когато разбира, че крюто снима нов видеоклип близо до дома му в Plumstead, той решава да лагерува, за да бъде сред първите на опашката за автографи. "Исках на всяка цена да стана част от So Solid", споделя Tinie Tempah. "Онзи ден, докато ги гледах как снимат новото видео, осъзнах, че това е моята музика и не исках да правя нищо друго".

Мечтата на Tempah не го подвежда, а неговата любов към garage и grime нараства, благодарение на MC-та като Dizzee Rascal, който слуша по пиратската радиостанция Déjà Vu. Само четири години по-късно Tinie Tempah се появява в албума на Godfather of Grime (Кръстника на Grime), Playtime Is Over, в който участват всички големи играчи - Lethal B, Wiley,Tinchy.

Tinie Tempah изкарва първата си продукция от 28 трака през 2007 г., след съвместна работа с Mz Bratt, Chipmunk и G-Unit. Първият му албум Disc-Overy от 2010 г. Влиза директно на първо място в класациите, като най-големите хитове са синглите „Pass Out”, “Written in the Stars” и UK Top 5 парчетата “Frisky” и “Miami 2 Ibiza”. За по-малко от 2 години Tinie спечели над 10 престижни музикални награди и още 20-ина номинации, сред които са наградите MOBO Awards, Urban Music Awards, BT Digital Music Awards, UK Festivals Awards, Brit Awards, BET Awards и други.



Прочетено: 22894 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Момчета Камини CLAM - CORTONA angolare пътят за никъде лека вечер Кокили за Строителите-супер НОВО!!! Гиацинт Труженики моря Az sym ot Burgas Залез витраж1
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development