Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

МОТ избра българин за основен докладчик на ежегодната си сесия по труд



27 Май 2012, Неделя



Още през 2005 г. МОТ прие препоръка за предприемане на спешни мерки от държавите членки за повишаване на младежката заетост.

За първи път в историята на Международната организация на труда (МОТ) представител от България ще бъде основен докладчик в Международната конференция по труда, която започва на 30 май 2012 г. в Женева. Това е президентът на КНСБ Пламен Димитров, който ще изнесе доклад по темата „Кризата с младежката заетост: време за действие” в рамките на панела „Кризата в младежката заетост” на 101-та сесия на МОТ.
Още през 2005 г. МОТ прие препоръка за предприемане на спешни мерки от държавите членки за повишаване на младежката заетост. Усилията, които КНСБ полага в посока на премахване на трудностите пред младите хора за запазване и намиране на работа, както и улесняване на прехода от образование към заетост, бяха съществената причина лидерът на КНСБ да бъде поканен за основен докладчик по тази важна и в световен мащаб тема.
В България Конфедерацията винаги е отстоявала интересите и правата на младежите, включително и чрез своите мерки и политики за насърчаване на младежката заетост. В програмата на КНСБ са реализирани и продължават да се реализират редица инициативи, сред които „Моето първо работно място”, „Шанс за работа”, предложения към българското правителство за нови програми и мерки, насочени към младежите, както и младежки конференции, чрез които да се постига пряк диалог с младежите и споделяне на техните проблеми. Изключително активна в това отношение е и младежката организация към КНСБ „Младежки форум 21 век”.
В доклада на Пламен Димитров се прави преглед на различните качествени и количествени измерения на кризата в младежката заетост и нейното отражение в различни региони и страни. Докладът представя политиките, които се прилагат от отделните държани, включително и по отношение на изпълнението на препоръката на МОТ от 2005 г. Пламен Димитров ще отдели специално внимание на перспективите и действията, които трябва да се предприемат с оглед решаването на проблемите на младежката заетост.
Приятна изненада за представителите на синдикатите от цял свят бе изборът късно снощи на Гай Райдър за генерален директор на МОТ. Райдър е генерален секретар на Международната конфедерация на профсъюзите от ноември 2006 г. до 2010 г., когато става изпълнителен директор по международни стандарти на труда в МОТ. Сега той е десетият по ред генерален директор на най-влиятелната световна организация по труда.




Прочетено: 14722 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Машините на Леонардо Декоративната кула до хотел камини HAMMER DESIGN – ИЗДЕЛИЯ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО Първа копка Долно Езерово Залив край Созопол Раковини във въздуха Животът продължава Южен парк Ремонтира носачи BMW Глухарчета
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development