Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Полицейска хроника за Бургас на 11.август 2012 с Цветелина



11 Август 2012, Събота



Разкрити престъпления, измами, няколко кражби и характерни за сезона и Бургас хулигански прояви. Един подпийнал вади нож на полицаи, баба пресича и я блъска кола.


І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :
За шофиране след употреба на алкохол е образувано бързо полицейско производство срещу : 29 год. Х.С. от Средец - 1,55 промила.
В резултат на полицейските действия, предприети от полицейските служители по отношение ползването на неистински винетни стикери, е констатирано, че такива стикери има на : лек автомобил «Тойота Пасео», с ямболска регистрация, управляван от 22 год. В.К. от Болярово, обл. Ямбол, л.а. «Митцубиши», с пловдивска регистрация, управляван от 24 год. Г.Ч. от Бургас и л.а. «Пежо», с бургаска регистрация, управляван от 33 год. К.К. от Бургас. По случаите са образувани досъдебни производства.
В резултат на полицейските действия на служители от група «Имуществени престъпления» в сектор «Криминална полиция» при ОДМВР - Бургас съвместно със служители от сектор «Криминална полиция» при Второ Районно управление «Полиция» - Бургас е задържан 20 годишния Д.Т. от Бургас – установено е, че същия е извършител на следните телефонни измами :
- на 24.06.т.г. след въвеждане в заблуждение е отнета сумата от 1 500 лв. от 80 годишен мъж от кв. «Долно Езерово»
- на 17.07.т.г. след въвеждане в заблуждение е отнета сумата от 500 лв. от 75 годишна бургазлийка от ж.к. «НХК»
- на 24.07.т.г. след въвеждане в заблуждение е отнета сумата от 2 000 лв. от 73 годишен бургазлия от к-с «Славейков»
- на 24.07.т.г. след въвеждане в заблуждение е отнета сумата от 3 000 лв. от 64 годишен бургазлия от к-с «Славейков»
- на 01.08.т.г. след въвеждане в заблуждение е отнета сумата от 1 500 лв. от 83 годишен бургазлия от к-с «Славейков»
- на 08.08.т.г. след въвеждане в заблуждение е отнета сумата от 1 500 лв. от 78 годишен бургазлия от к-с «Славейков»
Д.Т. направил пълни самопризнания по случаите, като му е взета мярка «задържане   за срок от 72 часа», с цел внасяне на искане за постоянна мярка «задържане под стража». Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на лицето продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» - Бургас и сектор «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас.
На 10.08.т.г. около 17.20 ч. в Районно управление «Полиция» - Поморие е получено съобщение, за това че в района на КПП-2, разположено на изхода за Слънчев бряг, двама мъже рисували с черен спрей по фасадата на пункта – констатирано е, че това са : 27 год. И.И. от Сливен и 23 го И.И. от Плевен, които са задържани за 24 ч. На 11.08.т.г. състав на Поморийския районен съд наложил глоба в размер на по 100 лв. На двамата мъже за хулиганската им проява.
    На 10.08.т.г. около 13.00 ч. служители от Районно управление «Полиция» - Несебър задържали в района на ул. «Свобода» в с. Равда непосредствено след извършване на грабеж на плажна чанта криминално проявените : Д.А., 17 годишен и Н.Д., 19 годишен, и двамата от с. Житница. В чантата, собственост на 51 годишна жена от с. Равда, се съдържали : мобилен телефон и дамски принадлежности. По случая е образувано бързо досъдебно производство.
На 10.08.т.г. около 09.20 ч. служители от Първо Районно управление «Полиция» - Бургас констатирали, че пред интерхотел «България», мъж в нетрезво състояние  нарушава обществения ред, крещейки на портиера на хотела. Непознатият отказал да представи документи за самоличност, като започнал да обижда и крещи по полицаите, опитвайки се да извади нож. Това наложило използването на помощни средства / белезници/, като въпреки оказаната яростна съпротива, изразяваща се в бутане, блъскане и удряне, с които непознатият затруднил служителите да изпълняват служебните си задължения, същият е задържан и настанен в Заведението за отрезвяване, където е установена самоличността му – това е : 56 год. Г.Г. от Бургас. При извършения полицейски обиск в Г.Г. са открити : лична карта, нож, метална ножица и метална «звезда», подострена във върховете. Г.Г. е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.
На 10.08.т.г. около 15.50 ч. служители от Районно управление «Полиция» - Несебър задържали извършителя на грабеж на златен синджир с кръст и плочка, собственост на 42 годишна българка, осъществен в района до р-т «Джани» в Слънчев бряг – това е 19 год. В.К. от Бургас, който е задържан с полицейска заповед за 24 часа, като му е повдигнато обвинение. По случая е образувано бързо полицейско производство.
На 09.08.т.г. около 23.15 ч. на автобусна спирка «Морски санаториум» в Слънчев бряг, служители от група «Джебчийски кражби» при сектор «Криминална полиция» при ОДМВР - Бургас, задържат непосредствено след извършване на джебчийска кражба 12 годишната М.Р. от София, откраднала сумата от 81 лева и лична карта от дамската чанта на 19 годишна полска туристка, отседнала в Свети влас. На малолетното момиче е предоставена полицейска закрила, като по случая е заведена преписка и материалите са изпратени на Несебърска районна прокуратура.
В резултат на полицейските действия, предприети от служители на Първо Районно управление «Полиция» - Бургас по отношение кражбата на UPS устройство на стойност 700 лв., осъществена на 07.08.т.г. за времето от 12.00 ч. до 13.00 ч. от входа на казиното на х-л „Бургас”, е установен извършителя на деянието – това е : 25 год. Б.И. от Бургас. Отнетата вещ е предадена с протокол за доброволно предаване. Работата по случая продължава.
В резултат на полицейските действия, предприети от служители на Пето Районно управление «Полиция» - Бургас по отношение кражбата на мобилен телефон, собственост на 41 годишна софиянка, осъществена на 08.08.т.г. от плажа на «Черноморски солници» - Бургас, е установен извършителя на деянието – това е : 46 год. Г.С. от Бургас, който върнал откраднатия мобилен телефон. Работата по случая продължава.
На 10.08.т.г. около 20.50 ч. служители от Районно управление «Полиция» - Средец извършили проверка на паркиран л.а. «»Лада Самара», с бургаска регистрация, собственост на 22 годишния Т.Д. от Средец. Под седалката на водача е открит капак от диск с остатъци от бяло прахообразно вещество / хероин/. При извършеното претърсване на автомобила в кутия от кибрит в жабката е открито полиетиленово пликче, съдържащо бяло прахообразно вещество / хероин/. Работата по случая продължава.
На 10.08.т.г. около 22.35 ч. служители от бургаската жандармерия спрели за проверка на алея, намираща се източно от х-л «Кристал» в Слънчев бряг, 21 год. Р.Н. от с. Деляновци, общ. Свищов, обл. Велико Търново, в когото открили две полиетиленови пликчета с бели кристали / метаамфетамин/ и пет топчета с различна форма и полиетиленово пликче със зелена маса / марихуана/. Р.Н. е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължаваот служители на Районно управление «Полиция» - Несебър.
На 10.08.т.г. около 10.00 ч. служители от Районно управление «Полиция» - Созопол и група «Наркотици и грабежи» при сектор «Криминална полиция» при ОДМВР - Бургас извършват претърсване и изземване в дома на 34 год. А.В. от Созопол, разположен на ул. «Каваците» - открити и иззети са две метални кутии от сухо мляко, метална кутия от чай и метална кутия от кафе, всички пълни със суха тревна маса / канабис/, две метални кутии пълни с пакетирани в найлонови торбички таблетки с различен цвят, форма и големина, както и сума от 9 045 лв. и 1 000 евро. А.В. е задържан със заповед за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

ІІ. ХАРАКТЕРНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :
На 10.08.т.г. в Районно управление «Полиция» - Несебър е получено съобщение от 16 годишен софиянец, отседнал в Слънчев бряг, за това че около 23.40 ч. предния ден на неосветена улица между хотелите «Кубан» и «Нептун», му е ограбен мобилен телефон, слушалки към него и сумата от 250 лв. / грабежът е извършен от непознат младеж, който го блъснал в търдите/. Работата по случая продължава.
На 11.08.т.г. около 00.15 ч. в Районно управление «Полиция» - Созопол е получено съобщение от 50 годишен бургазлия, за това че малко по-рано пред сградата на Община - Созопол, непознат мъж, чрез издръпване от врата му, отнема златен синджир с общо тегло около 130 – 140 грама, след което избягва. Работата по случая продължава.
           На 10.08.т.г. около 08.30 ч. в Пето Районно управление «Полиция» - Бургас е получено съобщение от 23 годишен бургазлия, обитаващ жилище в с. Черно море, ул. «Стефан Караджа», за това че ставайки около 05.30 ч., открил на масата в лятната кухня няколко дамски чанти, за които помислил, че са на съпругата му. Легнал си да спи, след което при повторното си ставане, констатирал че чантите ги няма, а от чантата на съпругата му е открадната сумата от 1 600 евро. Откраднато е също DVD, разположено в лятната кухня. При извършения оглед е констатирано, че кражбата е извършена, чрез проникнато през комарника на незатворен прозорец, разположен на втория етаж на къщата. Работата по случая продължава.
На 10.08.т.г. в Районно управление «Полиция» - Несебър е получено съобщение от 51 годишна руска туристка, отседнала в Слънчев бряг, за това че предния ден около 22.45 ч., прибирайки се в хотелската стая, констатирала че от дамската й чанта е извършена кражба на сумата от 5 000 рубли и 740 лв. Работата по случая продължава.
На 10.08.т.г. във Второ Районно управление «Полиция» - Бургас е получено съобщение от 64 годишен бургазлия от к-с «Славейков», за това на 24.07.т.г. е станал жертва на телефонна измама по схемата «животоспасяваща операция на близък» за сумата от 3 000 лв. Работата по случая продължава.

ІІІ. ПТП :
    На 10.08.т.г. около 08.50 ч. на бургаската улица «Стефан Стамболов» срещу дом № 141, по неустановени до момента причини възникна пътен инцидент между : л.а. «Рено Канго», с бургаска регистрация, управляван от 55 год. Н.П. от Бургас и л.а. «БМВ», с бургаска регистрация, управляван от 34 год. Н.Т. от Бургас. От ПТП пострадал водачът на л.а. «Рено Канго», който получил фрактура на дясното рамо / прегледан и освободен за домашно лечение/ и пътуващата на задната дясна седалка в същия автомобил – П.С., 30 годишна от Бургас / получила порезни рани на дясната ръка, прегледана и освободена за домашно лечение/.
На 10.08.т.г. около 11.00 ч. на кръстовището на бургаските улици «Никола Петков» и «Стефан Стамболов», в посока х-л «Мираж», л.а. «Опел Зафира», с бургаска регистрация, управляван от 35 годишната В.В. от Бургас блъска неправилно пресичащата на необозначено за целта място пешеходка – Т.К., 76 годишна от Бургас, която получила фрактура на таза от лявата страна, контузни рани на двата крака и главата, прегледана и освободена за домашно лечение.



Прочетено: 6652 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
съботно кафе Семейство на плажа Пречиствател на въздух за стая с термометър Рибарският пристан в Созопол Флора Бургас 2009 Ботева централна градска тоалетна 1 Строеж с кран Почивка на море - Вила Жани Ахтопол / Ahtopol Родното небе
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development